Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP, Nevruz ateşini Türkiye'nin batısında yakacak

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından düzenlenen ve HDP ile DBP tarafından desteklenen nevruz kutlamaları 44 il 65 ilçe olmak üzere toplam 109 merkezde yapılacak. 17-22 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan nevruz kutlamaları bu yıl Türkiye'nin batı ilerine kaydırıldı. Diyarbakır, Şırnak, Hakkari gibi illerin yanı sıra başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Konya, Denizli, Tekirdağ, Manisa, Kayseri, Osmaniye, Çanakkale, Antalya, Uşak, Kocaeli, Kırşehir, Muğla, Yalova, Aydın, Adana ve Mersin gibi illerde de nevruz ateşi yakılacak.

        Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Başkanı Emine Ayna ise Almanya'nın Köln şehrinde 21 Mart'ta yapılacak nevruz kutlamasına katılacak.

        KOBANİ'YE KARŞI KUTLANACAK

        2015 nevruz etkinliklerine Kobani karşısında bulunan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 17 Mart günü start verilecek. Kutlamalara HDP, DBP, DTK Eş Başkanları ile İmralı heyeti ve tüm seçilmişler katılacak.

        109 merkezde yapılacak nevruz kutlamalarında görev alacak milletvekili ve belediye başkanlarının görev dağılımı yapıldı. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 18 Mart'ta Hakkari, 19 Mart'ta Şanlıurfa ve 22 Mart'ta İstanbul etkinliklerine katılacak.

        Abdullah Öcalan'ın görüntülü mesajının okunması beklenen 21 Mart Diyarbakır nevruz bayramı etkinliğine ise tüm eş başkanlar ile İmralı heyetinde yer alan Sırrı Sürreya Önder, Pervin Buldan, İdris Baluken, Hatip Dicle, Leyla Zana ve Ceylan Bağrıyanık'ın katılımı bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ