Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ergenekon davasının firari sanığıyken hakkındaki arama kararı kaldırılan Dalan: "Savcı çağırırsa kumpasla ilgili bütün bildiklerimi anlatırım"

        Serkan AKKOÇ / İSTANBUL

        Başına gelecekleri 20 yıl öncesinden bildiğini ifade eden Dalan, "Hayatımda hiçbir şeyden firar etmedim. Kurulan şeytani kumpasın mağduru olmamak için yurtdışına çıktım" dedi. Halen yürütülen "Kumpas" soruşturmasına paralelinde avukatı aracılığıyla şikayetçi olduğunu belirten Dalan, savcılığın çağırması halinde bütün bildiklerini anlatacağını söyledi.

        ŞEYTANİ KUMPASIN MAĞDURU OLMAMAK İÇİN GİTTİM

        Kurucusu olduğu Yeditepe Üniversitesi'nde basın toplantısı düzenleyen Dalan, yurtdışında geçirdiği 7 yılı ve yurda dönüşünü anlattı. Bir zamanlar ülkesinden bir hafta ayrılığa bile dayanamadığını ifade eden Dalan, "Bu seferki tehlike değil, bu seferki hukuku gayelerine alet eden bir takım kişilerin kurduğu şeytani bir kumpastı. Bu kumpasın mağduru olmamak için yurt dışına çıktım. Herhangi bir devlet görevlisinin beni uyarmasıyla değil, içinde yaşadığım son 30 yılın macerasının bana verdiği akılla yurt dışına çıktım. Bana hiç kimse, 'firari sanık' diyemez. 7 yıl gecikmeyle de olsa adaletin yerine gelmesini görmekten son derece mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

        "ÜLKEMDEKİ HUKUKSUZLUĞUN UTANCINI YAŞADIM"

        Konuşmasında adalet ve hukuk vurgusu yapan Dalan, "Yurt dışında hangi hakime, savcıya ve hukukçuya, aleyhimde yazılmış 'iddianame' denilen şeyi gösterdiysem, hepsi gülüp geçtiler ve alay ettiler. Alay etme, içime kurşun gibi çöktü. Sadece ülkemin hasretiyle değil, 7 yıl bu utançla da yaşadım. İddianamenin içinde tek bir satırlık suç unsuru olsaydı dünyanın en büyük hukuk devletleri, ABD veya Almanya beni misafir statüsünde oralarda tutmazdı" diye konuştu.

        "ALMANYA LİDER ÜLKEYSE HUKUK DÜZENİ SAYESİNDE"

        Benim üstünde hassasiyetle durduğum konu hukuk, adalet ve aklın hakim olduğu bir Türkiye'nin mutlaka yeniden yaratılması mecburiyetidir. Hukuk olmayan ülkede yaşam olmaz. Ülkemizde adalete güven yüzde 20'lere inmiştir. Almanya'daki hukuk düzenine Alman vatandaşlarının inancı yüzde 20 seviyelerine düşsün, Almanya'nın ekonomik durumu 3 ayda Türkiye'nin ekonomik durumunun aşağısına düşer. Bugün Almanya, Avrupa'nın lider ülkesiyse, lider hukuku sayesindedir."

        KANATLANDIM, ADETA UÇUYORUM

        Yedi yıl aradan sonra Türkiye'ye döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Dalan, "Ülkeme gelmekten bahtiyarlık duyuyorum' demek bile çok hafif bir kelime kalıyor. Kanatlandım, adeta uçuyorum" diye konuştu.

        20 YIL ÖNCE SÖYLEDİM KARIM BİLE İNANMADI

        Dalan, bir gazetecinin sorusu üzerine "Başıma gelecekleri 20 yıl önceden biliyordum. Bildiklerimi gerekli bütün kişi ve kurumlara söyledim. Hiç kimse bana inanmadı. Karım dahi inanmadı. 1986 yıllarındaydı galiba. Güneri Cıvaoğlu'na bir ABD'li subay Suudi Arabistan'da bir harita göstermişti. Bu süreç o süreçtir. O sürecin detaylarını rahmetli Özal'a çok yakın olduğum için fazlasıyla öğrendim.Başta karıma açtım. İlgili bütün kişi ve kurumlara anlattım. Hiçbiri inanmadı. ‘Türkiye'de böyle şey olmaz' dediler. Bu bir hikaye değil. Bu büyük evrensel bir projedir. O projenin mağdurları arasına girdik. Bu mağduriyetten dolayı bir pişmanlığım yok. Çünkü yapmam gereken uyarı görevini yaptım. Benden bu kadar. Gerisi devletimize milletimize ait bir hadisedir" dedi.

        SAVCI ÇAĞIRIRSA BÜTÜN BİLDİKLERİMİ ANLATIRIM

        Dalan, avukatının halen yürütülen "Kumpas davası" konusunda başvuruda ve şikayette bulunduğunu belirterek, "Eğer savcılık çağırırsa çok detaylı olarak anlatabilirim. Bu senaryo bitti. 'The End'. Senaryo bitmiş olmasaydı ben de halen burada olamazdım" dedi.

        SİYASETTE İŞİM YOK

        Güncel siyasetin tamamen dışında olduğunu vurgulayan Dalan, "Kesinlikle herhangi bir şekilde siyasete girmeye niyetim yok" diye konuştu. Dalan, 1995 yılında yazdığı "Türkiye'de İrtica ve Cemaat Kuşatması" isimli kitapta olacakların hepsini yazdığını söyledi.

        AĞLATMAYIN BENİ

        Yaşadıkları nedeniyle kırgınlıkları bulunduğunu ifade eden Dalan, "7 yıl boyunca ciğerim dağlandı hergün. Hergün uçaklar, İstanbul'a doğru gidiyordu" derken gözleri doldu. Dalan, "Ağlatmayın şimdi beni" diyerek cümlesini bitirdi.

        YETİŞTİRDİĞİM GENÇLERİ DEVLETİN İÇİNE YERLEŞTİRMEDİM

        Bugüne kadar 100 binin üzerinde genç yetiştirdim. Dünyanın her yerinde başarılı çocuklarım var. Eğer Bedrettin Dalan olarak bu yetiştirdiğim gençleri, herhangi bir şekilde planlayıp devletin askeriyesine, polisine, dışişleri bakanlığına, adliyesine yerleştirip, şematik olarak bunları direk Dalan'a bağlı hale getirseydim ben komplonun başı olurdum. Hayatımda öyle hiçbir şey yapmadım. Sadece bireyleri yetiştirdim. Ülkenin, insanlığın hizmetine attım. Beni bu konuda hiç kimse suçlayamaz. Suçlarsa da boşta kalır.

        CUMHURBAŞKANIMIZ DOĞRU İSTİKAMETTE

        Dalan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ergenekon davasıyla ilgili, "Ben bu davanın savcısıyım" ifadesinin hatırlatılması üzerine, "7 yıllık süreçte siyasetin müdahalesiyle hiç karşılaşmadım. Sadece hukuk çetesinin birebir düşmanlığıyla karşılaştım. Sayın Cumhurbaşkanımız eğer o günlerde bu durumu görmediyse ki görmeyebilir. 25 yıl evvel karıma anlattım, karım bana kahkahayla güldü. Cumhurbaşkanımızın da o günlerde onu görmemesi son derece doğal. Ama bunu gördükten sonra eğer yoluna devam etseydi kınardım. Madem ki hatadan döndü ve şu anda doğru istikamette" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ