Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tokat'ta "Size tecavüz mübah" iddiası

        İleri, yaptığı açıklamada, 2010 yılında öğretmen olarak atamasının yapıldığını belirtti.

        2013 yılından bu yana Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yaptığını anlatan İleri, şunları kaydetti:

        "İddiaya göre, derste öğrencilerime hitaben; 'zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah, kötülük de mubah ve siz koşarak eyleme gittiniz. O, toprağın altında, Fatiha okudunuz mu? Siz de Özgecan gibi olursunuz' dediğim söylenmiştir ve yazılmıştır. Halbuki bu ifadeler kesinlikle tarafımdan söylenmemiştir ve tamamen yalandır. Neresinden bakılırsa bakılsın insanın kanını donduracak bu cümleleri söylediğim iftirası ile insanlık hassasiyetim ve onurum derinden zedelenmiştir. Hem öğretmenlik eğitimi hem de dini formasyon almış bir kişi olarak beni, Tarsus'taki o menfur saldırıyı gerçekleştirenlerle aynı düşünce yapısında olduğum varsayılarak yapılan yorumlar en hafif tabiriyle haksızlıktır, vicdansızlıktır."

        Kendisiyle ilgili haber yapılırken gazetecilik meslek ilkelerinden olan "doğruluk, tarafsızlık" gibi hususların hiçe sayıldığını öne süren İleri, "Doğrudan bana ulaşılarak olayın basında verildiği biçimde gerçekleşip gerçekleşmediği sorulabilirdi. Bu yapılmayarak basın etiğinin gözardı edildiğini düşünüyorum. Söz konusu süreçte hukukun temel prensiplerinden olan masumiyet karinesi, yani 'kişi mahkemeler önünde suçu sabit olana kadar masumdur' ilkesi hiçe sayılmıştır. Hakkımda çıkan iddialar doğru değildir. Bu konuda aleyhime yapılmış kötü niyetli olduğunu düşündüğüm haberleri üretenler, tekzip etmeyenler ve yayımdan kaldırmayanlar hakkında yasal yollara başvuracağım" ifadelerini kullandı.

        Tokat'ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Lale Yıldız İleri hakkında, "başını örtmeyen kız öğrencilere" söylediği öne sürülen sözleri nedeniyle soruşturma açılmış, görev yeri değiştirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ