Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Muhammed El Raşid’in, Suriye uyruklu Kanada ajanı IŞİD'e verdiği bilgisayardaki bütün görüntüler polis tarafından detaylı olarak inceleniyor

        Nihat ULUDAĞ/İSTANBUL

        Şanlıurfa'da yakalanan Suriye uyruklu Kanada ajanı diş hekimi Muhammed El Raşid’in sorgusu sürüyor. Raşid’in, Türkiye üzerinden IŞİD’e gönderdiği çok sayıda ismin kimlik ve pasaport bilgilerinin bir kopyasını bilgisayarına yüklediği ortaya çıkmıştı. Şanlıurfa İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şimdi bu isimleri inceliyor. İsimlerin deşifre edilmesiyle çok önemli bilgilere ulaşılabileceği belirtiliyor.

        'PASAPORTU HİÇBİR YERDE KULLANMADIM'

        Raşid'in ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: Yakalama esnasında üzerimden çıkan İngiltere uyruklu Anosh Khan isimli şahsa ait pasaport gerçektir. Bu kişiyi de yine İstanbul’da karşılayıp Gaziantep’e götürmüştüm. Pasaport bilgilerini bana vermemişti. Gaziantep’e geldikten sonra pasaporttaki resmin bana benzediği yönünde bir bahane uydurarak pasaportun bir daha kendisine lazım olmayacağını söyleyip aldım. Bu pasaportu hiçbir yerde kullanmadım, sadece resmini çekip Kanada elçilik yetkililerine bildirdim.

        'PARANIN GELECEĞİ ZAMAN VE YER İLETİLİYOR'

        Raşid, Akçakale İlçesi’nde yakalanıp kendisini tanıdığını söyleyen İngiliz uyruklu Shabazz isimli kişi ve arkadaşlarını Şanlıurfa’ya götürmediğini söyledi. Raşid’in, IŞİD’in para transferlerini nasıl yaptığı hakkında da kapsamlı bilgi verdiği öğrenildi. Transferlerin, kuyumcular üzerinden gerçekleştirildiğini anlatan zanlı, “Bana paranın geleceği zaman ve yeri iletilir. Uluslararası hesap üzerinden adıma gelen parayı çekip, Şanlıurfa’da kuyumculuk yapan Suriyelilere teslim ederim” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ