Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Musa Sonay'ın 5 yaşındaki kızı Öykü İkra herkesi ağlattı

        Törende, geçen yıl Şırnak'ta mayın patlaması sonucu şehit olan uzman çavuş Musa Sonay'ın 5 yaşındaki kızı Öykü İkra'nın gözyaşı dökmesi yürekleri burktu.

        Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası töreninde, madalya alacak olan şehit ve gazilerin özgeçmişleri okundu. Özgeçmişlerin okunduğu sırada madalya almak için törene gelen 4 şehit ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

        Törende konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, dünya hayatında çeşitli imtihanlardan geçtiklerini belirterek, "Fedakarlıklarımız tercihlerimiz daima kayıt altına alınıyor. Ama bir fedakarlık türü var. O herkese nasip olmayan bir sınanma türü. Vatan uğuruna canını hiçe sayan devletini vatanını, milletini, namusunu, korumak uğruna canını hiçe saymaktır. Allah yolunda bunu en kutsal ibadet saymak bu fedakarlıkların en büyüğü. Bunun için, şehitlik ve gazilik mertebesi hep övülmüştür" dedi.

        Konuşmaların ardından şehit aileleri ile gazilere madalyaları sırayla verildi. Törende geçen yıl mayın patlaması sonucu şehit olan uzman çavuş Musa Sonay'ın madalyasını annesi Songül ile birlikte alan Öykü İkra Sonay gözyaşı döktü. Döktüğü gözyaşı ile törene katılanların yüreğini burkan küçük kız annesi ve askerler teselli etti. DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ