Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Güven Sağlık Kampüsü'nün açılışında ABD Başkanı Barack Obama'ya ilişkin anısını paylaştı

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güven Sağlık Kampüsü ve "Göğüs Göğüse Kalp Kalbe Çanakkale Sergisi"nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi:

        - Hastaneler dünyaya hizmet verir hale geldi. ABD'dan Hollanda'dan tedavi olmaya gelen var. Tedavi parasını ödeyeymediği için hastanelerde rehin kalan vatandaşlarımızı biliyoruz. Ölülerin rehin kaldığı dönemi biliyoruz. Biz bu köhne sistemi baştan sona değiştirdik. Kamu özel hastane ayrımını ortadan kaldırdık.

        - Sağlık çalışanlarının saysını 178 binden 780 bine çıkartarak bu alandaki eksikleri de büyük ölçüde giderdik.

        - Çocukluğumda Çapa Tıp fakültesinde hasta bir bloktan diğer bloğa sedye ile taşınırdı.Sabahın 5'inde 6'sında sıra almak için gittimiz günleri hatırlarım. O günlerden bugünlere geldik.Aile hekimliğini getirdik. Evde bakım hizmetlerini kurduk. Avrupa'nın en büyük medikal servisini kurduk. Şehir hastaneleri kuruyoruz.

        'TURİSTLER 'OBAMA'YA DA ANLAT' DEDİ'

        -Amerika'da Sayın Obama böyle bir sistemi getirmeye çalıştı ama beceremedi.Sağlık reformunu kısmen halledebildi. Bir cuma namazını Sultanahmet'te kılıyorum turistler el kol hareketi yapıyordu sonra yanıma geldiler. Bana dediler ki, "Bu sağlık reformunu nasıl yaptınız. Bunu sayın Obama'ya da anlatın". Biz de görüştük.

        - Vatandaşın yollarını yapamayan devlet yok sayılacak devlettir. Türkiye bunları hızla aşmış bir devlet durumundadır.

        'ÇÖZÜM SÜRECİNE BU YÜZDEN ÖNEM VERİYORUZ'

        - Biz ülkemizi her alanda ayağa kaldırmanın çabası içindeyiz. 20230 hedeflerinin gerisindeki gaye budur. Yeni Türkiye derken bunu kast ediyoruz Bunun halli için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyacımız var. Çözüm sürecine bu yüzden önem veriyoruz.

        EMİNÖNÜ SİLUETİ

        GÜVEN Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Küçükel Ezberci, Yönetim Kurulu Üyeleri Fikri Küçükel ve Banu Küçükel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, özel teknikle hazırlanan ahşap-plastik karışımı Eminönü silueti hediye etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ