Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle anılacak

        Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. Yıl Dönümü Anma Törenleri kapsamında kullanılacak resmi logo da belirlendi.

        Logoda 100 rakamındaki ‘0’lar Çanakkale Şehitler Abidesi’ni temsil ederken, “yıl” ve “yıldönümü” ifadeleri Türkçe ve İngilizce olarak alt alta yer alıyor.

        AYNALI TÜFEK BELGESELİNİ KAÇIRMAYIN

        Çanakkale'de çarpışmış 70’ten fazla gazi, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından çekilen “Aynalı Tüfek” belgeselinde o günleri anlattı. 1914 Ağustos ayında bir Ramazan günü çıkarılan seferberlik kararı ile askere alınan ve Çanakkale’de savaşa giren gazilerin yaşadıklarını ekrana getiren belgeselin 3. ve son bölümü TRT Haber’de bugün 18.20’de ekrana gelecek.

        178 TON KALDIRACAK

        14 dünya rekoru sahibi emekli SAT komandosu 73 yaşındaki Namık Ekin, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünde Seyit Onbaşı’yı anmak için 24 saat boyunca 178 ton ağırlık kaldırarak yeni bir rekor denemesine başladı. Judo Milli Takımı Antrenörü olan Ekin, rekor denemesine dün İstanbul Maslak’taki spor tesislerinde start verdi. Ekin’in denemesi bugün saat 13.00’te sona erecek.

        DESTAN FOLKART'TA

        Bugüne kadar yayınlanmamış 100 fotoğraf ile Gelibolu Yarımadası’nda bulunan tarihi eserlerden oluşan “Bir Hürriyet Türküsü” adlı sergi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü’nde Folkart Gallery’de, İzmirliler ile buluşuyor. “Bir Hürriyet Türküsü” adlı sergide bulunan 100 fotoğraf, Folkart Gallery Koleksiyonu arasında bulunan ve 35 yıllık bir çalışma sonucunda elde edilen 7800 fotoğraf arasından seçildi.

        "BABAMIZIN İZİNDEN GİDİYORUZ"

        Güres Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mustafa Güres, Çanakkale’de teğmen rütbesiyle savaşan babası Ahmet Remzi Güres’i anlattı: “Çanakkale Savaşı Koca Seyit’lerin, Yahya Çavuş’ların, Kınalı Ali’lerin, kocalarını, oğullarını, kardeşlerini düğüne gönderir gibi cepheye gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir.”

        HAVADA DENİZDE KLİP

        Zonguldak'ın Ereğli İlçesi’nde “Sazdan Adam Grubu” adıyla bir araya gelen 100 amatör bağlamacı, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı nedeniyle Çanakkale türküsüne havada, karada ve denizde klip çekti. Grubun kurucusu Mehmet Ali Ürkmez, 10 aylık bir çalışmayla hazırladıkları kliple şehitleri anmayı, hatıralarını yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ