Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP’li Hasip Kaplan toplantı sırasında çizdiği karikatürü Twitter hesabından paylaştı

        Murat GÜRGEN / ANKARA

        Hükümetin Genel Kurul’da görüşülmeyen maddelerin geri çekilmesine dair 63 önergeyi, 12 Mart gecesi eş zamanlı olarak saat 23.05’te verdiği ortaya çıktı. Günlerdir paketin maddeleri üzerinde farklı önergeler vererek tasarının görüşülme süresini uzatmaya çalışan muhalefet, bu hamle sonrasında, sırası gelmemiş maddeler için önerge hazırlamaya vakit bulamadı. Komisyonda, nüfusla ilgili 7 maddenin tasarıdan geri çekilmesi kabul edildi.

        TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, paketin İçişleri Komisyonu’ndaki görüşmelerinde, yalnızca önerge sahipleri adına birer kişiye söz vereceğini ve yeni önerge de sunulamayacağını belirtince, tansiyon yükseldi. Sabaha kadar sürmesi planlanan komisyon toplantısı, Başkan Mehmet Ersoy ile MHP’li Sinan Oğan arasında yaşanan tartışmanın uzaması üzerine son buldu. Oğan “Yarın geleceksiniz. Polis zoruyla mı atacaksınız? Söz hakkımızı yiyemezsiniz” derken, Ersoy “Söz vermeyeceğim. Zorla mı konuşacaksın? Sen bağırınca, masanın altına mı gereceğim?” karşılığını verdi.

        İÇ GÜVENLİK OTOMOBİLİ

        HDP’li Hasip Kaplan toplantı sırasında çizdiği karikatürü Twitter hesabından paylaştı. Kaplan karikatüre “Plakasız ilk yerli otomobil: T.C.A.Ş., İç Güvenlik Paketi’nden sonra hizmetinizdedir” başlığını attı. Kaplan, karikatüründeki otomobilde seyyar nezarethane, gaz fişek atar, gizli dinleme özelliği ve zırhlı duşakabine yer verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ