Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Baharın gelişinin kutlandığı Nevruz bugün; üç ilde, üç partinin kendi çözüm mesajını vereceği farklı etkinliklere sahne olacak

        HABERTÜRK/ANKARA

        Abdullah Öcalan’ın PKK’ya yaptığı ‘silah bırakmak üzere kongre toplama’ çağrısı nedeniyle bu yıl Diyarbakır’da düzenlenecek Nevruz kutlaması Kürt hareketinin geleceği açısından önem taşıyor. MHP ise bölünme tehlikesine karşı ‘Nevruz’un Türk bayramı’ olduğunu vurgulamak için büyük kongresinde Nevruz ateşi yakıp Ankara’da toplanacak yüz binlerle Diyarbakır’a cevap verecek. AK Parti ise İstanbul’da, Yavuz Bingöl ve Rojin’in konser vereceği büyük bir kutlama yapacak ve “Biz birlikte Türkiye’yiz” diyecek.

        GÖZLER DİYARBAKIR’DA

        Nevruz’da Kürtler her yıl olduğu gibi Diyarbakır’da büyük bir kutlama yapacak. Ancak bu kez kutlama programı, Öcalan’ın ‘silah bırakma’ çağrısı nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Öcalan’ın mektubu yine meydanı dolduracak Kürtlere Türkçe olarak Sırrı Süreyya Önder tarafından, Kürtçe olarak da Pervin Buldan tarafından okunacak. İmralı heyetinde yer alan her iki ismin okuyacağı satırlarda yer alacak mesajlar merakla bekleniyor.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu da AK Parti’nin İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenleyeceği bahar şölenine katılacak. Diyarbakır’da Öcalan’ın mesajının okunduğu saatlerde Davutoğlu da İstanbul’dan halka seslenerek sürece ilişkin mesajlarını verecek. Etkinliğe Yavuz Bingöl, Kibariye, Funda Arar, Rafet El Roman ve Rojin gibi ünlü isimlerin yanı sıra ‘Davutoğlu Ahmet Hoca’ şarkısının sözlerini yazan Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz de katılacak. Davutoğlu kutlamada, “Biz birlikte Türkiye’yiz” sloganını kullanacak.

        MHP ise 11. olağan kongresini Ankara Arena Spor Salonu’nda toplayarak, ‘bölünmeye karşı birlik, bütünlük’ mesajı verecek. Salonun dışında Nevruz ateşi yakılacak, halk dansları gösterileri sunulacak. Böylece Nevruz’un eski Türklerden beri süren bir gelenek olduğu vurgulanacak. Diyarbakır’daki kalabalığa Ankara’da 1 milyon kişi toplayarak karşılık vermek isteyen MHP, çözüm sürecinin bölünme ya da çatışma getireceği uyarısında bulunacak. Genel Başkan Devlet Bahçeli, “Bizimle yürü Türkiye” sloganıyla çözüm sürecine eleştirilerini sıralayacak ve çarenin 7 Haziran’da kurulacak sandık olduğunu dile getirecek. Bahçeli böylece aynı zamanda seçime yönelik de ilk mesajlarını kongre salonunda verecek.

        CUMHURBAŞKANI DENİZLİ'DE

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günü Denizli’de geçirecek. 3 ilde düzenlenecek Nevruz kutlamaları sırasında Erdoğan, Denizli’de gerçekleştirilecek toplu açılış töreninde konuşacak. CHP ise bugün özel bir kutlama yapmayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ