Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Cumhurbaşkanımızı seviyoruz onun gücünü biliyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var" dedi

        HABERTURK.COM

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç önemli açıklamalarda bulundu:

        - (Hükümet ile Cumhurbaşkanlığı arasında çözüm süreci konusunda görüş ayrılığı olup olmadığıyla ilgili soru karşısında) Bu sözlere hiç gerek yok. Dünkü Kudüs toplantısının ardından gazeteci arkadaşlar bir iki konuyu sormuşlardı ben de cevabını verdim. O sözlerime ilave edecek yeni bir durum yok.Cumhurbaşkanımızın gazetelerde bazı açıklamaları var. Nevruz'a yönelik konuşmalar var.

        'KONUŞMAM İYİ NİYETLİYDİ, YAPICIYDI'

        -Benim dünkü konuşmalarımın iyi niyetli, yapıcı olduğunu düşünüyorum. Bundan kimsenin memnuniyetsizlik duyması mümkün değil. Ama yarın Bakanlar Kurulu toplantısı var, toplantıdan sonra yeni bir durum olursa sorarsanız ben de bütün açıklığımla sizlere cevap veririm.

        'HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE OLUYOR'

        - Bir ayrılık mı, bir farklılık mı var? sorusunu garip karşılamam. Olan biten herkesin gözü önünde oluyor. 7 Haziran'dan sonra Ahmet Davutoğlu liderliğinde hükümetimiz görevine devam edecek. Hem kendimi hem de Sayın Davutoğlu'nu yıpratacak her türlü tehlikeye karşı savunurum.

        - Partimiz seçime giriyor, seçime girerken güçlü bir görüntü, hükümet karar mekanizmasının olmasını halkımız arzu eder. Buna kimsenin gölge düşürmeye hakkı yok. Muhalefetin ekmeğine yağ sürmeye kimsenin hakkı yok.Bu sözlerim herkesçe de çok olumlu karşılandı.

        'SEVGİMİZDE, SAYGIMIZDA AZALMA OLMAZ'

        - Bizim Cumhurbaşkanı'na sevgimizde, saygımızda hiçbir zaman azalma olmaz. Elbette onun söyledikleri, gösterdiği yol, verdiği işaret bizim için çok önemlidir. Ama hükümetimizin de sorumluluğu vardır. Ülkeyi yöneten hükümetse alacağı kararlarda, yaptığı icraatlarda çok güçlü olması bunun da millet tarafından bilinmesi gerekir. Cumhurbaşkanımızın ikazlarına, irşatlarına, önerilerine yeri geldiğinde de eleştirilerine ihtiyacımız var. Ancak eleştiri mekanizmasının gazetecilere karşı ekran önünde itham edercesine yanlış anlamalara yol açmaması lazım. Dolayısıyla dünkü konuşmalarımın iyi niyetli bir çaba olarak görülmesini istiyorum.

        - Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, onun gücünü biliyoruz ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var. Bu hükümet seçime gidecek. 7 Haziran'dan sonra daha güçlü olarak yoluna devam edecek. Bu gücümüzün herkes tarafından bilinmesi lazım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ