Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'ndan Bülent Arınç-Melih Gökçek polemiği açıklaması

        Volkan YANARDAĞ/HABERTÜRK

        Konya’da Atış Test ve Değerlendirme Merkezi’nin açılışına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in açıklamalarıyla ilgili olarak “Yapılan her iki açıklama da siyasi kültürümüz açısından yanlıştır” dedi

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Konya’nın Karapınar İlçesi’nde, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Atış Test ve Değerlendirme Merkezi’nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, konvansiyonel harp teknolojisi bağlamında Türkiye’nin, dünyanın önemli güçlerinden biri olduğunu belirterek, “Ancak füze ve roket alanında bütün bu konvansiyonel tabloyu tamamlayacak yeni bir teknolojik altyapıya ihtiyaç var. Türkiye füze ve uzay teknolojisini geliştirmek zorundadır” dedi. Törende, protokol konuşmalarının ardından 3 çeşit mühimmat atışı yapıldı. Davutoğlu, atış ve test işlemlerini başarıyla gerçekleştiren ekipleri telsiz anonsuyla kutladı ve “Allah her daim atışlarınızı isabetli kılsın, gazanız mübarek olsun” dedi. Davutoğlu açılışın ardındansa gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

        KAOS BEKLENTİSİ İÇİNDE OLUNMASIN:

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, İzleme Heyeti’ni uygun bulmadığına ilişkin sözleriyle ilgili olarak Başbakan Davutoğlu, bilgilendirme eksiklikleri olmuşsa giderilebileceğini ifade ederek, “Kimsenin ‘Hükümet ile Cumhurbaşkanı arasında görüş ayrılığı var’ senaryosu üzerinden bir kaos beklentisi içinde olmaması gerekir. Şimdiye kadar nasıl zor süreçlerden geçmiş ve aşmışsak, bundan sonra da aşarız” dedi. Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek arasında yaşanan istifa tartışmasının ardından disiplin süreci başlatılıp başlatılmayacağı sorusu üzerine şunları söyledi: “AK Parti, son derece sağlam kurallar ve kurullar sistemini oturtmuş bir partidir. Farklı kanaati olan bütün arkadaşlar bu kurullarda görüşlerini dile getirebilir. Parti içi demokrasi dışında kuvvetli bir parti disiplini de vardır. 13 yıl içinde ciddi testlerden geçmiştir bu parti disiplini. Hiçbir zaman bu disiplinden feragat edilmemiştir. Her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de siyasi kültürümüz açısından yanlıştır.

        KİMSENİN AYRICALIĞI YOK:

        Bülent Arınç’la açıklama sonrası bir araya geldik. Bu konuda kendisine de kanaatlerimi ifade ettim. Bugün de Sayın Gökçek’le görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum, bulunacağım. Ayrıca genel başkan yardımcılarımıza da talimatlar verdim, herhangi bir şekilde bu kritik dönemde, seçime giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurallarını işleteceğiz, gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur.

        GEREKLİ İŞLEME TABİ TUTULACAK

        Türkiye son derece önemli bir seçime doğru gitmektedir. Önümüzdeki 10 gün içinde sürekli genel merkezde olacağız. Bu çerçevede genel başkan yardımcıları ve MYK ile gerektiğinde görüşürüz. Ama bu andan itibaren parti disiplinini, itibarını zedeleyici mahiyette her türlü polemik gerekli işlemlere tabi tutulacaktır.

        ‘CUMHURBAŞKANI’MIZLA CUMARTESİ GÖRÜŞTÜK’

        Davutoğlu’na, “Cumhurbaşkanı ile cumartesi günü yaptığınız görüşmenin gündemi İzleme Kurulu muydu? İzleme Kurulu konusunda Cumhurbaşkanı’nın tereddütlerini dikkate alarak bir yapı değişikliğine gitme düşünceniz olabilir mi? Cumhurbaşkanı ile hükümetin farklı noktalarda izlenimi var. Bunun hükümete ve size zarar verdiğini düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Davutoğlu soruya şu karşılığı verdi: “Cumartesi günü görüşmemiz oldu. Haberiniz olmamıştır, dün (önceki) gece ailecek bir aradaydık. Cumhurbaşkanı’mızla bizim buluşmamız olağanüstü bir durum değildir. Merak edersiniz belki, önümüzdeki günlerde yine görüşeceğiz. Benim için devlet mahremiyettir. Cumhurbaşkanı’mızla ne konuştuğumuz beni ve kendisini ilgilendirir. Kamuoyunun bilmesi gereken hususları paylaşırız. Son 7 ayda Cumhurbaşkanı’mızla herhangi bir konuda iletişim sıkıntısı yaşamadık. Bilgilendirme eksiklikleri olmuşsa bu giderilir, değerlendirmede farklılıklar olursa bu konuşulur.”

        Başbakan Davutoğlu, Arınç ile yaşadığı polemikle gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştü. Başbakanlık Resmi Konutu’nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 30 dakika sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ