Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Van'da banka soygunu girişimi

        Umut TARHAN / VAN

        Van'da soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Yolcudağ, 9.5 saat sonra sürdürülen göreşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu.

        Alınan bilgiye göre, Abdurranmah Gazi Mahallesi'nde, Erciş Yolu üzerindeki bir kamu bankasının Tuşba Şubesi'ne saat 16.50 sıralarında Van Ticaret Borsası'nın alt katında bulunan bir banka şubesinegelenve 29 yaşındaki Veysel Yolcudağ adlı kişi, pompalı tüfekle etkisiz hale getirdiği güvenlik görevlisinin silahını aldıktan sonra banka çalışanlarını rehin aldı.

        VALİ'DEN AÇIKLAMA

        Van Valisi İbrahim Taşyapan, bir kişinin pompalı tüfekle bankadaki tahminen 7 kişiyi rehin aldığını söyledi.

        Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Taşyapan, bir şahsınbanka şubesine girdiğini belirterek, "Şahıs bir kişi. Pompalı tüfekle içeri girmiş. Tahinimize göre 7 rehine var. İkna etmeye çalışıyoruz. Bir vatandaşı serbest bıraktı. Kimsenin canına bir şey gelmemesi için çalışıyoruz. Şahıs hasta çocuğundan bahsetmiş, paradan bahsetmiş. Para almak maksatlı girmiş" dedi.

        AMCA İKNASI BAŞARILI OLAMADI

        Soygun girişiminde bulunan Veysel Yolcudağ'ın amcası Tayyar Yolcudağ da polis tarafından olay yerine çağrıldı. Amca Yolcudağ, tüm çabalara rağmen yeğenini ikna edemedi.

        REHİNENİN YAKINI OLAY YERİNE GELDİ

        Bu arada, banka şubesinde bulunan rehinelerden biri olan Şahin Yerli'nin kardeşi Mustafa Yerli ve yakınları da olay yerine geldi. Mustafa Yerli, büyük endişe içerisinde olduklarını ve olayın bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi.

        Yerli, "İçerdeki şahsın taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Ayrıca kimsenin burnunun kanamısını da istemiyoruz. Diken üstündeyiz ve endişe ile bekliyoruz" dedi.

        3 KİŞİYİ SERBEST BIRAKTI

        Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Banka çevresini kordon altına alarak çevrede güvenlik önlemi alan polis, soygun girişiminde bulunduğu belirtilen şahısla irtibata geçerek ikna çalışması başlattı.

        Bir dönem Güvenlik İş Sendikası Van Şube başkanlığı yaptığı ve halen 100'üncü Yıl Üniversitesi'nde memur olarak çalıştığı, evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Veysel Yolcudağ, yapılan görüşmeler sonrası 2'si kadın 3 kişiyi serbest bıraktı. Veysel Yolcudağ tarafından serbest bırakılan 3 rehine olay yerindeki ambulansta sağlık kontrolünden geçirildikten sonra evlerine bırakıldı.

        380 BİN LİRA BORÇ

        Müzakereci polisin ikna etmeye çalıştığı Veysel Yolcudağ'ın 500 bin TL para ve kaçışı için bir helikopter istediği öğrenildi. Yolcudağ'ın, iddiaya göre yanlış tedavi sonucu 3 yıl önce vefat eden babasının beynindeki tümörü tedavi ettirebilmek için çevresinden yüklü miktarda para aldığı ve şu anda 380 bin lira borcunun olduğunu belirttiği ve bunu ödeyebilmek için böyle bir olaya giriştiğini söylediği ifade edildi.

        500 BİN LİRA VE HELİKOPTER

        Veysel Yolcudağ'ın 500 bin lira para ve kaçışı için bir helikopter istediği ve bu talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit ettiği öğrenildi. Aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği belirtilen soyguncunun taleplerinin yerine getirilmeden ikna olmayacağını söylediği öğrenildi. Bankadaki rehine sayısının da 7 kişi olduğu tahmin ediliyor.

        EMNİYET MÜDÜRÜ İLE BİRLİKTE ÇIKTI

        Van'da soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Yolcudağ, 9.5 saat sonra sürdürülen göreşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu. İknacı polisin görüşmelerinden sonra saat 02.00 sıralarında bankaya ismi açıklanmayan bir avukat girdi. Yolcudağ ile bir süre görüşen avukat dışarı çıktıktan sonra bu kez olayı başından itibaren takip eden ve görevlileri yönlendiren İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, bankaya girdi. Kısa süre sonra Emniyet Müdürü Karaaslan, soyguncu Yolcudağ ile birlikte bankada çıktı. Kurtarılan bankadaki 5 rehine, dışarıda kendilerine bekleyen yakınlarına sarılarak sevinç gözyaşı döktü.

        Bankadan çıkarıldıktan sonra özel bir araca konulan Veysel Yolcudağ, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Böylece saat 16.50'de başlayan rehine krizi sabaha karşı saat 02.15'te sona erdi. Bu arada, Hak-İş'e bağlı Öz-İş Sendikası'nın Van eski temsilciliği yapan Veysel Yolcudağ'ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde çalışmak için müracaat etiği ancak işe alınmadığı da belirtildi.İl Emniyet Müdürü Mahmut

        SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

        Karaaslan'ın yönettiği operasyonla ikna edilerek gözaltına alınan Veysel Y, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

        Çelik yelek giydirilen ve elleri kelepçelenen zanlı, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü hizmet binasına götürüldü.

        Zanlının, emniyetteki işlemlerini sonrası adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

        2012'DE BAŞBAKAN'IN ELİNDEN ANAHTAR ALMIŞ

        Bu arada, Yolcudağ'ın Van depremi sonrası yapılan ve 23 Ekim 2012 tarihinde teslim edilen TOKİ Konutunun anahtarını dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldığı ortaya çıktı. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ