Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 14 yaşındaki D.G., polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından yaralandı

        ARİF BALKAN / HABERTÜRK

        Polisin İstanbul Gazi Mahallesi’nde gerçekleştirdiği operasyonu protesto etmek için düzenlenen yürüyüş grubunda bulunan 14 yaşındaki D.G., polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından yaralandı

        Ameliyata alınan ve sağlık durumu iyiye giden D.’nin ailesi, polisin hedef gözeterek atış yaptığı iddiasıyla şikâyetçi olacağını açıkladı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, önceki sabah Gazi Mahallesi’nde daha önceden belirlenen adreslere şafak vakti baskını yaptı. Baskında 14 kişi terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Bu gözaltıları protesto etmek isteyen bir grup da aynı günün akşamında Gazi Mahallesi Dörtyol mevkiinde protesto yürüyüşü düzenledi. Polis gruba biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale etti.

        SOL KULAĞINA İSABET ETTİ

        Müdahale sırasında polisin attığı bir biber gazı kapsülü 14 yaşındaki ortaokul son sınıf öğrencisi D.G.’nin başına isabet etti. Kanlar içerisinde yere yığılan D.G. Gaziosmanpaşa Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırıldı. Gaz kapsülü sol kulağının arkasından isabet eden D.G. ameliyat edildi. Halen tedavi altında olan D.G.’nin bilincinin açık olduğu ve yakınlarıyla konuştuğu öğrenildi. Olay sırasında küçük kızın yanında bulunan görgü tanıklarından Ali Murat Işık, “Polis operasyonuna karşı demokratik hakkımızı kullanıyorduk. Müdahaleden kaçarken polis hedef gözeterek gaz atmaya başladı. Kaçarken D. yere düştü. D. yerdeyken de gaz atmaya devam ettiler” dedi.

        DEDE: KAÇARKEN VURMUŞLAR

        D.’nin dedesi Ahmet A. da torununun başının arkasından vurulduğunu belirterek şunları söyledi: “Kafasının arkasından vurulmuş. Bu da kaçıyor olduğunu gösteriyor. Karnından bir parça kafatasına nakledildi. Tedavi süreci aylar sürecek. Bilinci açık, yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak odaya alındı. Sorumlular kimse bulunması için hukuki mücadele başlatacağız.” Baba Türkeş F. ise “Küçük bir çocuğu vuran bir polis yasaların arkasına saklanıyor. Çocuğumuz şu anda yoğun bakımdan çıktı. Sağlık durumu şu an için iyi. Konuşuyor, bizi tanıyor ama tehlike devam ediyor. Kızımın eyleme gittiğinden haberim yoktu. Okuldan çantası sırtında çıkarak gitti. Çantasında en ufak bir örgütsel bir şey yoktu. Arkadaşlarıyla demokratik hakkını kullanarak eyleme katıldı” açıklamasını yaptı.

        ‘MOBESE GÖRÜNTÜLERİ KAYBOLMASIN’ UYARISI

        Ailenin avukatı Özgür Yılmaz da D.G.’nin vurulduğu bölgede MOBESE kameralarının bulunduğuna dikkat çekti. “O görüntülerin kaybolmasını istemiyoruz” diyen Yılmaz, şunları anlattı: “Tanıkların anlatımına göre olay gaz fişeği ile gerçekleşti. Çocuk hedef alınarak vuruldu. Hastaneye geldiğimizde çocuğa müdahale yapılmamıştı. Biz yaklaşık olarak saat 22.00 sıralarında hastaneye geldik. Çocuğa hiçbir müdahale yapılmıyordu. Kendilerine şikâyetçi olacağımızı söyleyince çocuğun tedavisini başlattılar. 1.5 saat süren bir ameliyatın ardından hayata tutundu. Çocuğumuzun ölmediğine seviniyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ