Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da 7. kattan atlayıp canına kıyan kadın

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Fayansçılık yapan 25 yaşındaki Mustafa Ş. kaçarak evlendiği eşi Tuğba Ş.'yi iddiaya göre 23 Mart'ta hasta olan babasını görmek istemesi üzerine dövdü. Odaya geçip kendisini kilitleyen genç kadın, cep telefonu ile polisi arayıp eşinin kendisini dövdüğünü söyledi. Eve gelen polisler, Tuğba Ş.'yi babasına teslim etti. Tuğba Ş., 24 Mart'ta babasının 7. kattaki evinin balkonundan "Ölümümden kocam ve ailesi sorumludur. Artık dayanamıyorum, o evde yaşayamam" diyerek atladı. Ağabeylerinin son anda tuttuğu genç kadın, ellerinden kayıp 21 metre yükseklikten düşüp öldü.

        ÖLMEDEN ÖNCE EŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

        Tuğba Ş.'nin ölmeden önce polis merkezinde verdiği ifadesi ortaya çıktı. Eşi ile 5 ay önce kaçarak evlendiklerini belirten Tuğba Ş., "Evlendikten sonra eşim beni ailemle görüştürmedi. Görüşmek isteyince bana hakaret edip, dövdü. Olay günü babam hastaydı, ailemi çok özlediğimi söyledim. Yine izin vermedi. Tartıştık. Bana, ‘Benden boşanana kadar buradasın, ailenle görüşemezsin' dedi. Ailemle görüşmek için ısrar edince de, ‘Ailenle görüştüğünü duyarsam senin bu evden ölür çıkar' diyerek beni tehdit eti. Mutfaktaydık, aldığı bıçağı boğazıma dayadı. Elinden kurtulmak isterken elim kesildi. Daha sonra odaya kaçtım, polisi aradım. Ailemin yanına gitmek istiyorum. Eşime de bana yaklaşmama kararı verilmesini istiyorum" dedi.

        "BIÇAĞI KENDİ BOYNUNA TUTUP İNTİHAR ETMEK İSTEDİ"

        Şikayet üzerine gözaltına alınan Mustafa Ş. ise önceki gün çıkarıldığı mahkemede ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit' suçlarından tutuklanmıştı. Polisteki ifadesinde "Ailesi Tuğba'yı benimle görüştüğü için evden kovmuştu. Kaçarak evlendik" diyen Mustafa Ş., "Eşim ceket almamı istedi, ben de hasta olduğum için sonra alacağımızı söyleyince kızıp hap içerek intihar girişiminde bulundu. Ben o zaman eşimin psikolojisinin bozuk olduğunu öğrendim. Olay günü de eşim babasının rahatsız olduğunu yanına gitmek istediğini söyledi. Ben de öğleden sonra götüreceğimi söyledim. Eve geldiğimde ailesinin evine gitmesine izin vermediğim için tartıştık. Eşim sinirlenerek bıçağı alıp boynuna tutup intihar etmek istedi. Ben elindeki bıçağı zorla aldım. Evdeki eşyalara zarar verdi. Bunun üzerine kız kardeşim polisi aradı. Eve gelen polise ben şikayetçi olmadığımı söyledim, ancak eşim şikayetçi olmuş, onu götürdüler, sonra polisler tekrar gelip beni de götürdüler. Ben eşimin ailesi yuvamıza zarar verdiği için onlarla görüşmesini istemiyordum" dedi.

        "SİZDEN KURTULURSAM KURBAN KESECEĞİM"

        Mustafa Ş.'nin tutuklandığı mahkemede de, "Asıl ailesinden baskı gördüğü için, kendisi annesini babasını istemiyordu. Bıçağı kendi boğazına dayadığında ‘sizden kurtulursam kurban keseceğim' diye bağırıyordu. Dışarı çıkmak istedi, intihar etmesinden korktuğum için bırakmadım" dediği öğrenildi.

        DAHA ÖNCE DE DÖVMÜŞ

        Tuğba Ş.'nin, daha önce de kendini dövdüğü iddiasıyla kocası hakkında şikayetçi olduğu ve bu şikayet üzerine başka bir soruşturmanın da sürdürüldüğü belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ