Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 17 veya 18 Nisan’da Hakkâri’den seçim startını verecek olan Davutoğlu, 6 Haziran’da finali memleketi Konya’da yapacak

        Volkan YANARDAĞ/ANKARA

        Aday listeleri üzerindeki çalışmaları genel merkezde sürdüren Davutoğlu, il başkanlarını Ankara’ya çağırdı ve listeler üzerindeki görüşmelerini tamamladı. Bugünden itibaren aday listelerine son şeklini verecek olan Davutoğlu’nun, üst komisyona da başkanlık etmesi bekleniyor.

        Nisan ayı ortalarında seçim beyannamesini açıklayacak olan Davutoğlu, ardından seçim gezilerine başlayacak.

        17 veya 18 Nisan’da Hakkâri’den seçim startını verecek olan Davutoğlu, 6 Haziran’da finali memleketi Konya’da yapacak.

        Seçime kadar 50 günde 60’ın üzerinde ile gidecek olan Davutoğlu; Ankara, İstanbul ve İzmir’de ikişer kez miting düzenleyecek. 30 büyükşehrin tamamına gidecek olan Davutoğlu’nun daha önce gittiği Sivas, Kırşehir, Amasya, Erzincan, Giresun, Kars, Kırklareli, Nevşehir, Adıyaman, Rize, Bolu, Edirne, Osmaniye, Batman ve Kastamonu’da miting yapması beklenmiyor.

        Programın uygun olması halinde Tunceli, Elazığ ve Afyonkarahisar’a yeniden gidilebileceği ifade ediliyor. Davutoğlu’nun gittiği her ilde, o ille ilgili önemli bir projeyi açıklaması planlanıyor.

        'BEYANNAME DAVUTOĞLU’NDA’

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilerin sorusu üzerine, Davutoğlu tarafından açıklanacak AK Parti’nin seçim beyannamesi üzerindeki çalışmaların tamamlandığını ifade ederek “Seçim beyannamesi taslağını Sayın Başbakan’a ilettik. Açıklanacağı tarih belli değil” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ