Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP önseçimle 550 adayın 356’sını yarın belirleyecek

        DÜZGÜN KARADAŞ

        Parti meclisinde, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde 550 milletvekili adayından 356’sının önseçim, 194’ünün de merkez yoklamasıyla belirlenmesine karar verilmişti. Yarın yapılacak önseçimle CHP’nin 356 milletvekili adayı netleşecek. 356 kişi arasına girmek için yaklaşık 2 bin aday adayı yarışacak. Yüz binlerce parti üyesi oy kullanacak. CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir 2. Bölge’den önseçime girme kararı alırken; eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal memleketi Antalya’da sandıktan çıkmaya çalışacak.

        CHP’nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Mustafa Sarıgül İstanbul 2. Bölge’den aday olurken; Kılıçdaroğlu dışında MYK’dan önseçime giren tek isim olan Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş da İstanbul 2. Bölge’den aday adayı oldu.

        ‘YENİ YÜZ’ ÇAĞRISI

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HABERTÜRK’e yaptığı açıklamada, yarın sandık başına gidecek partililere, “Üyelerimizden şunu istiyorum, yeni yüzlerin, gençlerin ve kadınların parlamentoya taşınması lazım. Önseçimin de amacı budur. Bu duyarlığı bütün üyelerimizin göstereceğine inanıyorum” dedi.

        ‘Anadolu’nun Kemal’i görücüye çıkıyor’

        CHP, seçim startını bugün İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu’nda yapılacak toplantıyla verecek. Toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun hayat hikâyesinin anlatıldığı, “Anadolu’nun Kemal’i, Türkiye’nin Başbakanı” belgesel filmi de görücüye çıkacak. Belgeselde, Anadolu’nun unutulmuş bir köyünde, yoksul bir aileden CHP Genel Başkanlığı’na uzanan yolun öyküsünün anlatılacağı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ