Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Doğancan Özmen'e ölmeden önce işkence yapıldığı ortaya çıktı

        Aykut AKTAŞ/HABERTÜRK

        Raporda Özmen'e ölmeden önce işkence yapıldığı ve vücudunun bir çok yerinde sigara söndürüldüğü bildirildi. Kırşehir'in Akpınar ilçesi Durmuşlu köyü kırsalında yaklaşık iki hafta önce baraka evin duvarının dibinde parçalanmış ve yakılmış halde erkek cesedi bulundu.

        Yapılan incelemede cesedin Doğancan Özmen'e ait olduğu belirlendi. Gencin 5 kurşunla vurularak öldürüldüğü, katilin delil olmasın diye cesedi parçalayıp mermi çekirdeklerini çıkarmaya çalıştığı, bunu başaramayınca da cesedi yaktığı belirlendi. Cesedin bulunduğu alanda ayrıca kanlı bir kilim bulundu. Kilimin, öldürülen gencin babasının evinin mutfak kilimi olduğu belirlendi. Cinayet zanlısı olarak ise gözaltına alınan ve suçlamaları reddeden baba Orhan Özmen tutuklandı. Öldürülen gençle ilgili Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi tamamlanırken, rapor soruşturmayı yürüten savcılığa ulaştı. Raporda gence öldürülmeden önce işkence yapıldığı, vücunda sigara söndürüldüğü, silahla vurulduğu ve kimsaysal yakıtla yakıldığı belirtildi. Özmen'in, katiliyle boğuştuğu da belirlendi.

        BABAYA YER GÖSTERME YAPTIRILDI

        Öte yandan baba Orhan Özmen'e de önceki sabah gencin cesedinin bulunduğu alanda yer gösterme yaptırıldığı belirtildi. Yoğun güvenlik önlemi altında cinayet mahalline getirilen baba, cumhuriyet savcısının sorularını yanıtladı. Yaklaşık 2 saat süren yer gösterme olaysız bir şekilde bitti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ