Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Sekreteri'nden ön seçimlerle ilgili önemli açıklamalar

        Tekin, yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2. Bölgede açık ara önde olduğunu belirtti. Gürsel Tekin'in konuşmalarından önemli satır başları:

        "CHP TARİHİNE BİR DEMOKRASİ ŞEHİDİ OLARAK GEÇECEKTİR"

        Bugün Denizli'de ön seçimde oy kullanmaya giden Cihan Oğuz beyefendi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Denizli örgütümüze ve Cihan Bey'in ailesine baş sağlığı diliyorum. CHP tarihine bir demokrasi şehidi olarak geçecektir.

        "SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ AÇIK ARA ÖNDE"

        Bütün demokratik ülkelere baktığınızda iktidarın da zikrettiği milletvekileri yani milletin temsilcileri demokrasilerde böyle temsil edilir.

        Milletin vekilleri istihbarat örgütlerinin istihbarat yaparak, kimin vekil olup olmayacağı değildir. Tamamen milletin iradesine bırakılır ve millet bunun kararını verir. Belki Türkiye'de uzun süredir özellikle 12 Eylül'Den sonra ara ara SHP döneminde olmuştur, ama ondan sonra bu ön seçimler hiç olamamıştır. CHP olarak bizim 2011 yılında seçim biter bitmez, siyasi partiler yasasının değişmesi için vermiş olduğumuz kanun teklifini ne yazık ki iktidar partisi kabul etmedi.

        Kabul görmüş olsaydı, bugün bütün siyasi partiler kendi illlerinde isthibarat bilgilerine ihtiyaç duymaksızın en doğru kararı vereceğine inanıyorum.

        Sayın Genel Başkanımız, ön seçime girdiği İzmir 2. bölgeden açık ara önde. Sandıklar açıldığında hep beraber göreceğiz.

        "ELBETTE YÜZDE 60'LARLA İKTİDAR OLMAK İSTERİZ"

        CHP'nin temel hedefi iktidar olmaktır. Elbette Yüzde 50 , yüzde 55, yüzde 60'larla iktidar olmak isteriz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun sadece politik cümleler kurmak için yalan söylemeyeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Yapılan bütün kamuoyu yoklamalarına baktığımızda başta iktidar partisi olmak üzere bir çok siyasi partinin önümüzdeki günlerde en azından bugünkü koşullarda tek başına iktidar olamayacağı görüntüsü var. İnşallah önümüzdeki günlerde CHP'nin çok önemli projeleri var. Bu projelerle vatandaşımız ikna edersek, tek başımıza iktidar olmak istiyoruz.

        "GÜVENLİ ORTAMDA SEÇİME GİTMEK İSTİYORUZ"

        Tek başımıza iktidar olup, dış politikadaki bu meseleleri kısa sürede çözmek istiyoruz. İç meselelerimiz her ne kadar bugün gazetelerimizde, televizyonlarımızda tartışma konusu olmasa da iç barışımızın önemli bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor.

        Bir muhalefet partisinin önümüzdeki günlerde olmayabiliriz, bir tuzakla karşı karşıya kalabiliriz, cümlesinin çok anlamlı olduğunun hepimizin bilmesi gerekiyor. Yani güvenli bir ortamda seçime gitmek istiyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ