Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı bir grup tarafından rehin alındı.

        Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz, DHKP-C üyesi 2 kişi tarafından adliyedeki odasında rehin alındı. 9 saat süren müzakereler sonrası akşam saatlerinde başlatılan operasyon sonrası 2 terörist ölü olarak ele geçirilirken, savcı Kiraz, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kiraz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

        14 YILLIK SAVCI

        14 yıllık savcı olan Mehmet Selim Kiraz,Gaziosmanpaşa’da 4 yıl kadar görev yapmıştı. Kiraz, buradan önce deOsmaniye'de savcı olarak bulunmuştu.

        NELER YAŞANDI?

        İSTANBUL VALİSİ ADLİYEDE

        Yasadışı örgüt üyelerinin Berkin Elvan'ı öldüren polislerin yargılanmasının istediği belirtildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin de adliyeye gitti.

        BAKANLAR BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞTÜ

        Başbakan Davutoğlu, eski ve yeni İçişleri Bakanları ile toplantı yaptı.

        2 EYLEMCİDEN 1'İ AVUKAT

        2 eylemciden birinin avukat olduğu ve silahı içeriye avukatın soktuğu iddia edildi.İstanbul Adliye Sarayı'na girip Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan kişilerden birinin Ş.Y. olduğu ileri sürüldü. Ş.Y.'nin İstanbul'da geçmiş tarihte yasadışı örgüte yönelik bir operasyonda gözaltına alınan isimlerden biri olduğu belirtildi.

        ÖZEL HAREKAT TİMİ ADLİYEDE

        Adliye boşaltılırken, Özel Harekat Çağlayan Adliyesi'nde.

        MÜZAKERE TİMİ OLAY YERİNDE

        Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasının bulunduğu 6'ncı kat tamamen kapatıldı.Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin kapıyı açmaya çalışması üzerine içeriden iki el silah sesi geldi.Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerle Emniyet'in müzakere timi olay yerine sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ