Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Canlı bomba’ Elif Sultan Kalsen ile ilgili, polis çok yönlü araştırma yapıyor

        Nihat ULUDAĞ-Müslim SARIYAR-Enis YILDIRIM/HABERTÜRK

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kalsen’in Topkapı’dan yürüyerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bitişiğinde bulunan 29 Mayıs Hastanesi’ne gittiğini, yanında getirdiği hijyenik maskeyi taktığını ve kendine ‘hasta’ süsü verdiğini belirledi.

        EYLEMCİYİ KALSEN VURMUŞ

        Kalsen’in, elindeki Kalaşnikof ile polislere ateş açtığı, bu arada emniyet önünde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit ettikten sonra ölü ele geçirilen teröristler Şafak Yayla ve Bahattin Doğruyol için eylem yapan bir göstericiyi de vurduğu tespit edildi.

        Kalsen’in önceki gece Adli Tıp Kurumu’na götürülen cenazesini almak için dün sabah babası Mehmet Kalsen, yakınları ile avukatlar Naciye Görür ve Ebru Timtik kuruma gitti. Kalsen’in cenazesi, dün saat 17.00 sıralarında Adli Tıp Kurumu’ndan ailesine teslim edildi. Kalsen’i taşıyan cenaze arabasına akrep olarak bilinen bir zırhlı araç eskortluk etti. Kalsen uçakla Elazığ’a, buradan da karayoluyla memleketi Tunceli’ye götürüldü. Elif Sultan Kalsen ile ilgili daha önce istihbarat birimleri, ‘fedai eylem’ uyarısı yapmıştı.

        Emniyet Genel Müdürlüğü de 3 Şubat’taki uyarı yazısında terör örgütü DHKP-C’nin, Elif Sultan Kalsen ve K.K.’yı kullanarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik ‘fedai tarzı eylem’ planladığını bildirmişti. İstihbarat birimleri ayrıca terör örgütü DHKP-C’nin başta İstanbul Okmeydanı, Gazi Mahallesi ile Beyoğlu’nda sokak olaylarını tırmandırma amaçlı eylemler yapacağı bilgisini de emniyet teşkilatına duyurmuştu. Bu arada, İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıda yaralanan polis memurları Tayfun D. ve İhsan M.’yi tedavi altına alındıkları Bezm-i Âlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün sabah ziyaret etti. Kurşunun polislerden birinin yüzünü sıyırdığı, diğerininse yüzüne isabet ettiği öğrenilirken, yaklaşık yarım saat içeride kalan Şahin açıklama yapmadan hastaneden ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ