Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rus vatandaşı anne, bebeğini 8 gün boyunca gündüzleri tutulduğu Yabancılar Şube Müdürlüğü nezaretinde emzirdi.

        Serdar KULAKSIZ/ HABERTÜRK

        Mustafa Merttürk ve Rus vatandaşı Hadizha Ahmedbekova evlendi. Rus eşi vize ihlali yaptığı gerekçesiyle gözetim altına alınınca baba, 40 günlük bebeğini her gün annesine götürüp emzirmesini sağladı. Akşamları ise otel odasında mama ile besledi. Annenin 8 günlük esareti bitti, aile yeniden bir araya geldi

        Öğretmenlik mesleğinden ayrıldıktan sonra tekstil işine atılan Mustafa Merttürk, yerleştiği Alanya’da 3 yıl önce Rus vatandaşı Hadizha Ahmedbekova ile tanıştı. Çift, geçtiğimiz yıl aralık ayında Rusya’da evlendi. Türkiye’ye dönen çift, burada da evliliklerini tescil ettirerek, Alanya Evlendirme Dairesi’nden evlilik cüzdanını aldı. Çiftin 15 Şubat günü Sabriye adını verdikleri bir kız çocukları dünyaya geldi. Mustafa Merttürk’ün bundan sonraki adımı da eşine oturum izni almak oldu. Çift, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. 27 Mart Cuma gününe randevu verilen çift, bebeklerini de yanlarına alıp İstanbul’a gelerek emniyete gitti. Ancak buradaki işlemler sırasında daha önce vize ihlali yaptığı belirlenen Ahmedbekova, idari gözetim altına alındı. Genç kadın, Kumkapı’daki Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

        BABA, BEBEĞİYLE OTELE YERLEŞTİ

        Minik kızının, bulaşıcı hastalıklar taşıyanların da bulunduğu Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde kalmasına gönlü razı olmayan baba, Aksaray’da bir otel odası kiraladı. Her gün minik Sabriye’yi alıp emniyete götürerek annesinin emzirmesini sağladı. Akşamları da bebeğini hazır mama ile doyurdu. Sabriye’nin annesinden her ayrılışında ağlaması yüreğini yakan baba Merttürk, Habertürk’e şunları anlattı: “Eşim babasının isteği üzerine adını değiştirerek, babaannesinin ismini almış. Daha önceki ismiyle bir kere vize ihlali yapmış. Birlikte Rusya’ya gidip geri göndük. Bir sorun yaşamadık. Oturum izni almak istediğimizde ise bu durumla karşılaştık. Eşimin deport (sınır dışı) edilmesi gündeme geldi. İdari gözetimin kaldırılması için gerekli başvuruları yaptık. Perişan olduk. Öküz arabası ile tomruk çekerek okudum. Bu ülkeye 6 yıl öğretmen olarak hizmet ettim. Kimseye bir kötülüğümüz olmadı. Minik kızım bunları hak etmedi.” Merttürk’ün avukatı aracılığıyla yaptığı başvuruyu değerlendiren nöbetçi hâkimlik, idari gözetim kararının kaldırılmasına karar verdi. Genç kadın, dün 8 gündür tutulduğu Yabancılar Şube Müdürlüğü’nden salıverilerek, eşi ve minik bebeğine kavuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ