Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın eylem sırasındaki fotoğrafının yayımlanmasına ilişkin konuştu.

        Davutoğlu, "Mağdurun resmi açık şekilde verilemez. Yaşayan son resminin bu şekilde görmesi onların ruh dünyalarına nasıl etki bıraktı? Teröristlerin propaganda malzemeleri açık şekilde yayınlanmıştır. Kimse meselenin üstünü örtmeye kalkmasın. Bu basın özgürlüğü ile ilgili değil insan onuru ile ilgilidir. Bütün manşetlerini açsınlar; 12 Eylül’ü nasıl karşıladılar, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da hangi başlıklar atıldı. Ahmet Kaya için hangi başlıklar atıldı. Kimse bize demokrasi dersi veremez. Kim resmi basmışsa, etik bir tedbirdir.” dedi.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

        “DENENMEMİŞ YÖNTEMİ DENEDİK”

        Yenilenme söz konusu.6220 başvurudan ki hepsi seçkin başvurular. En temsil kabiliyeti yüksek kadroyu oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar denememiş yöntem denendi. Partimize oy vermiş olsa da olmasa da tüm STK'lara açık temayül yoklaması yaptık. Burada Ak Parti üye misiniz diye soru yöneltilmedi. Yoğun değerlendirme yapıyoruz. Seçim beyannamesi ile ilgili olarak 14-15 nisan da hem aday tanıtımımızı yapacağız hem seçim beyannamemizi halkımıza sunacağız.

        MEHMET KİRAZ’IN ŞEHİT EDİLMESİ

        Teröristlerin yurtdışı temasları söz konusu. Bu terör ağı konusunda birimlerimiz çalışıyor. Nerede olurlarsa olsunlar ulaşılacak. Soruşturma derinleştirilerek sürdürülecek. Hesap verecekler.

        ÖZEL GÜVENLİK TARTIŞMASI

        İçişleri Bakanlığı çalışmaları başlattı. Özel güvenlik çalışanların hakları mağdur edilmeyecek. Adliye binaları gibi binaların korunması yönünde bazı düzenlemeler yapabiliriz.

        AVUKATLARIN ÜST ARAMASI GERİLİMİ

        Avukatlık kisvesi altındakileri engellemeye yönelik çalışmadır. Avukatlarımıza yönelik tamdır. Tedbirler avukatlara dönük değildir, teröristlere yönelik alınacak tedbirdir. Tedbirlerin alınması gerekir. Bu olay yaşanmamış gibi davranamayız. En çağdaş şekilde bu yapılacaktır. Kesinlikle yargı mensuplarını rencide edecek bir durum söz konusu olmayacak. Bu konuda kesin kararlıyız.

        CENAZEDE AKREDİTASYON TARTIŞMASI

        Mağdurun resmi açık şekilde verilemez. Mağdurun ailesi vardır. Basın yayın organları vicdanlarına sorsunlar. Şehit ailesi neler hissetti, yaşayan son resminin bu şekilde görmesi onların ruh dünyalarına nasıl etki bıraktı? Teröristlerin propaganda malzemeleri açık şekilde yayınlanmıştır. Kimse meselenin üstünü örtmeye kalkmasın. Bu basın özgürlüğü ile ilgili değil insan onuru ile ilgilidir.

        Bütün manşetlerini açsınlar; 12 Eylül’ü nasıl karşıladılar, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da hangi başlıklar atıldı. Ahmet Kaya için hangi başlıklar atıldı. Kimse bize demokrasi dersi veremez. Kim resmi basmışsa, etik bir tedbirdir.

        Medya mensupları da bu saygıyı gösterecek. Hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecek duyarsızlık söz konusudur. Benim hakkımda çocuklarım hakkında asılsız haber yaptılar. Ama ben basın hakkında açıklanmada bulunmadım. Benimle ilgili eleştiriye sineye çekebilirim. Şehit savcının resmini şehit olduğu gün yayınlamayı sürdüren tavrı sineye çekmeyiz. Hukuk önce vicdana dayanır. Bizim vicdanımız da sorumluluk duygumuz da açıktır. O resmi basan kendi yayın organlarından hesap sormalıdır. Kim resmi basmışsa tedbire muhatap olmuştur. Aslında o infiali önlemeye yönelik tedbirdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ