Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP, 7 Haziran seçimleri öncesinde Doğu’ya yönelik farklı bir beklentiye girdi.

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        Yıllardır Doğu illerindeki milliyetçi oyların, PKK’nın güçlenmemesi için iktidar partisine yöneldiğini belirten MHP kaynakları, bu seçimde “ödünç oyların çözüm sürecinin PKK’yı daha da güçlendirdiğini göreceğini” ve eve döneceğini savunuyor.

        Bingöl MHP İl Başkanı Hasan Kızılboğa, Habertürk’e bölgedeki beklentilerini aktardı. 5 milletvekili aday adayları bulunduğunu, genel başkan uygun görürse kendisinin de aday olmak istediğini belirten Kızılboğa, tabloyu ve beklentileri şöyle açıkladı:

        MHP, Bingöl’de 1980 öncesi 2 kez belediye başkanlığı kazanmıştı. İhtilalden sonra bir süre boşluk oluştu. Ama hep vardır MHP Bingöl’de. Milliyetçilik duyguları olan insanlar PKK’nın güçlenmemesi için AKP’ye oy verdiler bu zamana kadar ama bu kez oylarımızı geri alacağız. Bir milletvekilini Meclis’e taşıyacağız. Kırsalda ne yazık ki PKK hâkimiyeti var. Köy korucularının olduğu köyler dışında bütün köylerde komiteler kurmuş, “Bir oy başka yere gitmeyecek” diye baskı yapıyor.

        Kesinlikle kaygı duyuluyor süreçten. Ancak korkudan güçlünün yanında yer alıyor insanlar. Karlıova seçiminde 2 kişi HÜDA PAR’a oy veriyor, PKK’lı teröristler vatandaşa ceza kesiyor. “BDP’ye oy vermedin, 3’er bin lira ceza ödeyeceksiniz” diyor. Yaşanmış bir gerçek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ