Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Haziran seçimlerinin en renkli listesini bağımsız adaylar oluşturdu

        HT GAZETE

        Haziran seçimlerinin en renkli listesini bağımsız adaylar oluşturdu. Milletvekili seçilebilmek için YSK’ya başvuran 16’sı kadın 181 kişi bağımsız aday oldu.

        Bir çoğu kamuoyunca tanınan isimlerden olan bağımsız adaylar arasında değişik meslekler dikkat çekiyor. Gemi kaynakçısı, resepsiyonist, kâtip, Milli Piyangocu, fotoğrafçı, şoför ve harita teknikeri gibi mesleklere sahip adaylar 10 bin 167 TL adaylık ücreti ödedi.

        Kamuoyunda Jet Fadıl olarak tanınan Fadıl Akgündüz Siirt adaylığı için başvurdu. Akgündüz’ün 2002’de kazandığı Siirt milletvekilliği, YSK’nın Siirt seçimini iptal etmesiyle düşmüştü.

        HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu İstanbul, Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır, eski Türkiye Golf Federasyonu asbaşkanı Özkan Pehlivan Kütahya’dan aday oldu. Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz Adana, aday gösterilmeyince CHP’den istifa eden eski milletvekili Refik Eryılmaz Hatay’dan bağımsız aday olmak için başvurdu.

        ŞENTÜRK DE ADAY

        AK Parti’den istifa eden futbolcu Hakan Şükür, İstanbul; paralel yapı operasyonunda tutuklanan İstanbul Terörle Mücadele Müdürü Yurt Atayün, Ankara; eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski Mali İşler Şube Müdürü Yakup Saygılı İstanbul’dan bağımsız aday oldu. Görme engelli sanatçı Metin Şentürk de İstanbul adayı.

        SON GÜN 11 NİSAN

        Bağımsız adayların adaylıktan vazgeçmeleri halinde, emaneten yatırdıkları paraları geri alabilmeleri için 11 Nisan’a kadar çekildiklerini YSK’ya bildirmeleri gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ