Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan: İmam hatipliler hep başı dik yürüdü

        Hasan ATMACA / ŞANLIURFA

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen "Yeni Nesil İmam Hatipler ve Gelecek Vizyonu" programına katıldı. Sümeyye Erdoğan program öncesi ziyaret ettiği Hatice Kübra Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde kendisine yoğun ilgi gösteren öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Şanlıurfa İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen "Yeni Nesil İmam Hatipler ve Gelecek Vizyonu programı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda yapıldı.

        Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güveç, Eşi Turan Güvenç, Ak Parti Dernek Yöneticileri, öğrenciler ile davetliler katıldı.

        Sümeyye Erdoğan yaptığı konuşmada imam hatipli olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmam hatiplerin, bu ülkeye büyük katkılar sunduğunu ve Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı zirve ivmesinde imam hatiplilerin büyük pay sahibi olduğunu belirten Sümeyye Erdoğan, imam hatiplerin geçmiş yıllarda defalarca hedef haline geldiğini hatırlattı.

        İmam hatiplerin asla kendi inancından taviz vermediğini ve hep başıdikyürüdüğünü aktaran Erdoğan "İmam hatip ruhu sadece bir fikir değil aynı zamanda bir aksiyondur, yeni Türkiye, mayasında imam hatip ruhunun olduğu bir manifestodur çünkü dünyayı ve çağı yakalayabilmenin, zulme baş kaldırmanın, iyi bir eğitim edinmenin, hak bildiğin yolda cesaret ve sabırla yürümenin manifestosu. İmam hatip ruhu dünyayı bir bütün olarak kavrama, doğunun ve batının ilim ırmaklarını buluşturma misyonu ile bu ülkeye çok şey kazandırdı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ