Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa adanada facebooktan kandırıp tecavüz ettiler

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Sarıçam Mahallesi'nde annesi ve babası engelli olan 15 yaşındaki F.A., sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan Hasan B. ile tanıştı. Hasan B., küçük kızı, "İleride seninle evlenmeyi düşünüyorum, buluşup görüşelim, birbirimizi daha iyi tanıyalım" diyerek kandırdı.

        Bu sözler üzerine küçük kız, Hasan B. ile buluşmaya başladı. Hasan B., F.A.'yı gezdirip, yemek yedirdikten sonra iddiaya göre, bir asfalt şantiyesine götürdü. Uyuşturucu hap içirdikten sonra kendinden geçen F.A.'ya tecavüz etti. Ardından da arkadaşları Ferhat A. (22) ve İsmail Ç.'yi (20) çağırıp tecavüz ettirdi. Hasan B., daha sonraki günler F.A.'yı arkadaşı Lütfi E.'nin evine götürüp yine uyuşturucu hap içirtip tecavüz etmeyi sürdürdü.

        EVİNİN ÖNÜNE BIRAKTIF.A.'nın eve gelmemesi üzerine amcası S.A., polise giderek yeğeninin kaybolduğunu bildirdi. Hasan B., bir gece zorla yanında tutup tecavüz ettiği F.A.'yı sabah evlerinin önüne bıraktı. F.A., eve girip başından geçenleri amcasına anlattı. Amca ve küçük kız polise giderek şikayetçi oldu.

        Hasan B. ve 3 arkadaşı gözaltına alındı. Hasan B., F.A. ile Facebook'ta tanıştığını daha sonra kendi isteği ile cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Diğer 2 kişi de benzer ifade verdi. Lütfi E. ise tecavüz ile ilgisinin olmadığını iddia etti. Adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklanırken, Lütfi E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Küçük kız ise devlet koruması altına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ