Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Amasya'da işkence, İzmir'de katliam... İşte hayvanlara yapılanlar
        1

        HT GAZETE

        Amasya’da bir çiftliğin yakınlarında ağzına ip bağlanıp işkence çekerek ölüme terk edilen yaralı köpek, bir vatandaş tarafından kurtarıldı.

        2

        Amasya Doğal Hayatı ve Hayvan Haklarını Koruma Derneği Başkanı Ayşe Merve Yalçın, ağzı bağlı halde yaklaşık 5 gün yaşam savaşı veren çoban köpeğinin ip izlerinden dolayı çenesinde derin yırtık oluştuğunu belirtti.

        3

        Yalçın, “Yara kurtlanmaya yüz tutmuş. Açlık, susuzluk ve yaranın kurtlanması vesilesiyle ölmeye terk edilen köpeğe bunu yapanların bulunup cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

        4

        Ağzındaki yırtık operasyonla dikilen köpeğin bir hayvanseverin evine götürüldüğünü anlatan Yalçın, suç duyurusunda da bulunduklarını ifade etti.

        5

        ASKERİN HASSASİYETİ

        Genelkurmay Başkanlığı’nca, sosyal medyada paylaşılan, Şırnak’ta bir üs bölgesinde askerler tarafından bir köpeğe işkence edildiğine dair video görüntüsünün tespit edildiği belirtildi.

        6

        Yapılan açıklamada, “Görüntülerin incelenmesi neticesinde söz konusu personel hakkında yasal işlem başlatılmıştır” denildi. Öte yandan Hayvan Hakları Federasyonu, Uludere’de öldürülen katırlar için suç duyurusunda bulundu.

        7

        URLA’DA ZEHİRLEDİLER

        İzmir’in Urla İlçesi’nde, sokağa ve evlerin bahçesine atılan zehre bulanmış tavuk parçasını yiyen 11 kedi ve 5 köpek can verdi. Önceki gece yarısı, Urla İskele Atatürk Mahallesi civarında, sokakta ve bazı evlerin bahçelerinde köpek ve kedi leşleri bulundu.

        8

        Yapılan araştırmada, sokağa ve evlerin bahçelerine bırakılan zehre bulanmış tavuk parçalarını yiyen 11 kedi ve 5 köpeğin telef olduğu anlaşıldı. Öte yandan, 2 köpeğin veterinerde tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

        9

        Hayvan katliamlarından sonra evlerinin önüne kadar bırakılan zehre bulanmış tavuklara isyan eden mahalleli, savcılığa suç duyurusunda bulundu.