Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mustafa Kamalak: Fatih Erbakan'ı davet ettik o istemedi

        Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Habertürk TV'de Belkıs Kılıçkaya'nın konuğu oldu. Gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulunan Kamalak, Fatih Erbakan'a 7 Haziran seçimleri öncesi milletvekilliği teklifi yapılıp yapılmadığıyla ilgili polemiğe de noktayı koydu.

        Saadet Partisi'nin seçim vaatlerini de ekranda dile getiren Kamalak, CHP'nin 'Emekliye bayramda bir maaş ikramiye' vaadini 'ileri taşıdı': İşçi, memur ve emekliye 1 maaş ikramiye vereceğiz...

        Kamalak'ın açıklamaları özetle şöyle:

        'HOCAMIZIN EMANETİ OLARAK GÖRÜYORUZ'

        - (Saadet Partisi neden Fatih Erbakan'a adaylık tekilf etmedi) Deavet gitmediği ifadesi doğru değil. Fatih Erbakan'ı davet ettik ama o istemedi. Bizim tarafımızda ayrılık falan yok. Kendisini hocamızın bir emaneti olarak görüyoruz.

        'GÜLEN CEMAATİNE HAKSIZLIK YAPILDI'

        (Gülen hareketine yaklaşım) Milli Görüş, Gülen hareketine düşman gözüyle bakmamıştır. Erbakan hocamızın temel stratejisi bellidir. Hiçbir cemaate siyasi harekete düşman gözüyle baktığına dair bir emare yoktur. Ben hukukçuyum, haksızlığa karşı tavır almak mecburiyetindeyim. Gülen hareketini savunacak değilim, benim savunmama da ihtiyacı yok ama haksızlık yapıldığı kanaatindeyim.

        'BİN 600 POLİS AKADEMİSİ ÖĞRENCİSİ SOKAĞA BIRAKILIYOR'

        - 28 Şubat'ta imam-hatiplerin yolunu kapatmak için katsayıyla oynadılar. Şimdi de polis akademisini kapatılıyor. Bin 600 civarındaki akademi öğrencisi sokağa bırakılıyor. Bunlar sözleşme yapmışlardı, Anayasayı ihlal ediyorlar.

        'SURİYE'DE GELİNEN NOKTADA HAKLI ÇIKTIK'

        - (Tartışmalara konu olan Suriye ziyareti) 'Erbakan hoca yaşasaydı gider miydi?' diye düşündük ve gittik. Esad'ı makamında ciddi manada uyardık. Esad, Sezer için "2000 yılında buraya geldi bizi uyardı. İngiliz oyunlarıyla birbirini düşman bilen iki kardeş ülke aslında kardeş olduklarını idrak etti. O tarihten bu yana süreci olumlu yönde destekledik. Türkiye bize rehberlik etmeli" dedi. Suriye'de 72 millet var, kan dursun istedik. Sonunda gelinen nokta bizi haklı çıkardı. O dönem sözümüz dinlenseydi bu kadar insan ölmezdi.

        BBP İLE SEÇİM İTTİFAKI

        - (Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi ittifakı) Politikalarımız benzeşiyor. Toplumun beklentisi bu ittifakın yapılması yönündeydi. Tam yüzde yüz örtüşme yok elbette ama değer ölçülerimiz benzer. Bize en yakın olan duruşuyla söylemleriyle BBP'ydi.

        - (Partisinin seçim vaatleri) İşçiye memura ve emekliye 1 maaş ikramiye vereceğiz.

        - Yüzde 15 oy alacağız. İktidara geldiğimizde asgari ücret bin 500 TL olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ