Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Davutoğlu 23 Nisan çocuklarını Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıylaMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve baraberindeki çocukları Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

        Çocuk kabine üyeleriyle tek tek sohbet eden Davutoğlu, temsilen Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturan bir çocuğa yanındaki Milli Eğitim Bakanı Avcı'yı göstererek, "Nasıl memnun musun?" diye espri yaptı.

        'SAYIN BAKANIM PEK SPOR GİYMEMİŞSİN'

        Başbakan sıfatıyla Çankaya Köşkü'ndeki ilk kabulde Davutoğlu, 'küçük' spor bakanına da "Pek spor giymemişssin ama..." diyerek takıldı.

        BAŞBAKAN PELİN SU'NUN İLK MESAJI

        Bu yılın çocuk başbakanı ise 10 yaşındaki Pelin Su Topraksoy oldu. Başbakan Davutoğlu, "Yerimi gerçek başbakana bırakıyorum. Önünüzde ceketimi ilikleyeyim" diyerek küçük konuğunu Başbakanlık koltuğuna oturttu. Küçük başbakanın ilk mesajı ise, "Bütün çocuklar barış içinde yaşasın istiyorum" dedi.

        BAŞKANLIK SİSTEMİ CEVABI: BİZ SINIF BAŞKANIMIZI SEÇTİK

        Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan küçük başbakan bir muhabirin, "Başkanlık sistemiyle ilgini ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Biz sınıf başkanımızı seçtik" yanıtını vermesi gülüşmelere yol açtı.

        '12 METRELİK PİTON YILAN BULUNDU'

        Çocuk Kabine toplantısında en çok ilgiyi ise Çevre Bakanı gördü. Küçük Bakan, "Su işleri devam ediyor. bu çalışmalarda 12 metrelik piton yılan bulundu. Baraj inşaatında kepçeler birden simsiyah 12 metrelik piton yılan kaldırıyor, yılan hala çıkmıyor. Yılan öyle uzunmuş ki yılanın kuyruğu hala toprağın içindeymiş" sözleri tebessümle karşılandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ