Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS soruşturmasında yeni bir skandal

        Cemal DOĞAN/ANKARA

        Dönemin KPSS soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Başsavcı vekili Şadan Sakınan, 2010’da baskın yaptığı ÖSYM’de, personelin bilgisayar hard disklerine el koydu. Ancak Sakınan’ın bu verilerle ilgili hiçbir işlem yapmadı.

        Dosyayı, Savcı Sakınan’dan devralan Savcı Yücel Erkman, hard diskleri incelemesi için TÜBİTAK’a gönderdi. TÜBİTAK raporu, SBS sorularının da sızdırıldığını ortaya koydu.

        Raporda, 2010 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sorularının, sınavdan 20 gün önce, ÖSYM’nin Ar-Ge biriminde görevli H.A. adlı personele ait bilgisayara yüklenmiş olduğunun saptandığı belirtildi.

        Söz konusu sınavın ÖSYM’nin değil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) gözetiminde ve denetiminde yapıldığı ifade edilen raporda, bu durumun sınav sorularının önceden sızdırıldığının işareti olduğu belirtildi. Soruların, birçalışanın bilgisayarında bulunması üzerine harekete geçen savcılık, bu sınavla ilgili de soruşturma başlattı. H.A. hakkında soruşturma açıldı.

        KPSS SAVCISININ MOBBİNG İSYANI

        2010 KPSS’de kopya çekildiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada ikinci dalga operasyonda gözaltına alınanlardan 17’si tutuklanırken, 25 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Daha önce telefon tehditleri ve özel hayatına ilişkin twit’lerle hedef alınan soruşturma savcısı Yücel Erkman, önceki gün de 10 kişi olduğu tespit edilen şüpheli avukatlarının 155 Polis İmdat hattına yaptıkları “Müvekkillerimiz haksız yere gözaltında tutuluyor” ihbarıyla kendisine mobbing uygulandığını söyledi.

        Erkman, avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Önceki gün verilen tutuklama kararlarıyla KPSS soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 140 kişiden 49’u cezaevine konulmuş oldu. 4’ü yurtdışında, 8’i ise yurtiçinde olmak üzere 12 şüphelinin aranmasına devam edildiği belirtildi.

        555 MİLYON LİRALIK TİCARET HACMİ

        KPSS soruşturmasında fezlekeye giren MASAK raporunda, şüphelilerin çalıştığı ve “Gülenist Hareket” içinde yer aldığı öne sürülen 148 şirketin kendi arasında 4 yıllık süre içinde yaklaşık 555 milyon TL’lik satış gerçekleştiği belirtildi. Söz konusu paranın, şüphelilerle ilgili yapılan bir araştırma sonucu ortaya çıktığı ve cemaatin kendi içerisindeki ticaret hacmini göstermesi bakımından dosyada yer aldığı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ