Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Edirne mitinginde konuştu: O şirketleri kaldıracağım

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Edirne mitinginde hitap etti.

        Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle;

        - Türkiye'de 6 milyon işsiz 17 milyon yoksul var. Türkiye'ye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Sözüm demokrasi sözü. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz. Kimsenin inancını sorgulamayacağız.

        'SEN VERGİYİ ELMASTA, YAKUTTASIFIRLIYORSUN BEN MAZOTTA SIFIRLAYACAĞIM'

        - Çiftçi için mazotu 1.5 lira yapacağım. Diyorlar ki yurt dışından getiridğimiz için dolar yükseliyor bunlara kesinlikle inanmayın. Rafineriden çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş... 'Kaynağını nerden bulacaksın bunu verirken?' diyorlar. Kimse zarar etmiyor bunu yaparken... Sen elmasta, yakutta vergiyi sıfırlıyorsun ben de köylünün mazotunda sıfırlıyorum. Ne farkı var?Eski maliye bakanlarına sorsunlar bu işi en iyi kim bilir diye?

        - 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Her ailenin asgari 720 TL geliri olacak. Kimse yatağa aç girmeyecek.

        'VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİNİ KALDIRACIĞIM'

        - Kredi kartı olanlar 10 yılda bankalara 128 milyar dolar faiz ödediler. Bu faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğiz dedik. 'Silemezsin' diyemiyorlar, 'Nereden kaynak bulacaksın?' diyorlar. Bunun kaynağı yok. Bunun kaynagı bankalar. Bankalara vatandaşın borcu 19 milyar lira bunu bankalar varlık yönetim şirketlerine 2 milyar 800 milyona satıyor. Alacağını alıp 9 milyarı siliyor. Varlık yönetim şirketlerini kaldıracağım. Bankaya diyeceğim ki, 'Ben yüzde 80'ini sileceğim. Protokol, protokol... Yük yok... Biri çıksın bu olmaz desin.

        'HİÇ AKLA GELMEYEN PROJELERİ BİZ ÜRETTİK'

        - İş garantili eğitimi Türkiye'de başlatacağız. Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı okullar olacak. Bunları OSB'ler finanse edecek. Üçüncü ve dördüncü sınıftayken sanayide stajını yapacak. Mezun olunca da işi hazır. Hiç akla gelmeyen ama akıllı ve mantıklı projeleri biz ürettik. Ezberlerini bozduk, kimyaları bozuldu.

        'HAFTALARDIR BAS BAS BAĞIRIYORLAR'

        - Bizim projelerimiz uçuk kaçık projeler değil. Bunlar ülkeye barışı getirecek projeler. Herkesin kazandığı refahı tabana yayan projeler. Emekliye iki maaş ikramiye dedik bas bas bağırıyorlar haftalardır. CHP parayı nereden bulacak diye... Sen kaçak sarayına para bulurken emekliye gelince mi para nereden bulunacak diyorsun. 2 milyon Suriyeliye 5 milyar dolar para harcadılar. Oraya silah gönderirken kaynak varda emekliye gelince mi soruyorsun.

        - Hayatım başarı hikayesidir. Annem okuma yazma bilmez. En zor sınavları verdim, devletin en üst düzey kademelerinde görev yaptılm. Ama bu benim bireysel başarım. Türkiye olarak hep beraber başarılara imza atmamız lazım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ