Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hollanda-İstinye infaz hattında yeni cinayet

        Ünal ÖZTÜRK / Müslim SARIYAR / HT GAZETE

        İstanbul İstinye’de Bentley marka otomobilinde Ali Ekber Akgün ile Nişantaşı’nda Vedat Şahin’in öldürüldüğü cinayetlere adı karışan Atilla Önder’in oğlu Barış Önder, Hollanda’da öldürüldü. Barış Önder’in adı daha önce İstanbul’da kurye Zuhuri Şahin’in öldürülmesiyle gündeme gelmişti. Baba Önder, geçtiğimiz aylarda Habertürk’e verdiği röportajında kendisi gibi oğlunun üzerine oyun oynandığını ileri sürmüştü.

        Osdorp’ta önceki gece saat 02.00 sıralarında Barış Önder’in otomobili, otomatik silahlarla kurşun yağmuruna tutuldu. Önder hayatını kaybederken otomobil, park halindeki araçlara çarparak durdu. Polis, saldırganların olay yerinden koyu renk bir otomobille kaçtıklarını tespit etti.

        Çocukluk arkadaşı ve ortağı Murat Garki de 10 Aralık 2014 tarihinde Amsterdam’ın Rivierenbuurt semtinde cinayete kurban giden Barış Önder; Ali Ekber Akgün’ün İstinye’de Vedat Şahin’in de Nişantaşı’nda öldürülmelerine adı karışan Atilla Önder’in oğlu. Atilla Önder, cinayetler ile ilgili suçlanmasının ardından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde ifade vermişti.

        İSTANBUL-HOLLANDA-PANAMA HATTI

        24 Aralık 2014’te İstanbul’da 2 infaz gerçekleşmiş, Aralık 2014 ile Şubat 2015 arasında Hollanda’da 6 silahlı saldırı ile 24 Ocak 2015’te Panama’da Ali Ekber Akgün’ün en yakın adamlarından biri olan Hollandalı Sjaak Burger’in öldürülmesi de aynı hesaplaşmalar dahilinde değerlendirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ