Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Balıkesir mitinginde konuştu

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Balıkesir'de düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu,'Başbakan Kemal' sloganları üzerine, "Siz Başbakan Kemal diyorsunuz ama yüreklerine iner, bir taraflarına” dedi.

        Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

        - İktidarımızda asgari ücret net bin 500 TL olacak. Bu en düşük ücrettir. Diyorlar ki bu parayı veriyorsun o işçiye zulümdür. 'Sen kaç lira alıyorsun?' 12 bin lira.... 12 bin lira sana zulüm değil de 1.500 lirayı işçiye verdik diye mi zulüm oluyor.

        - Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek liseleri kuracağız. Çocuk okurken aileye yük olmayacak. 3 ve 4. sınıflarda eğitimini gördüğü alanla ilgili stajını yapacak mezun olunca işi garanti olacak.

        'TÜRKİYE'DE İMAM HATİPLERİ KURAN CHP'DİR'

        - "CHP imam hatip okullarını kapatacak" diyorlar. Türkiye'de imam hatip okularını kuran Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

        'KÖLE TÜCCARI TAŞERONU KALDIRIYORUZ'

        - Taşeron işçi yük getiriyor... Yalan işçinin parasını zaten devlet veriyor. Biz ne yapıyoruz, aradaki köle tüccarını yani taşeronu kaldırıyoruz. Dolayısıyla herhangi bir yük söz konusu değil.

        - Emekli kardeşim senin hakkını Kılıçdaroğlu kadar savunan bir başkası yoktur. Çünkü emekliye bu toplumun vefa borcu var. Emekli Kurban'da Ramazan'da torunundan kaçıyor. Biz ne dedik 'Birer maaş ikramiye vereceğiz'... Koro halinde itiraz ediyorlar. Kaçak sarayına para varken emekliye mi para yok.

        - Kredi kartı borcu faizlerinin yüzde 80'ini sileceğiz. Çiftçi 10 yıldır iki Trakya büyüklüğündeki alanı ekmiyor. Çiftçilerimize mazotu litresi 1.5 liradan vereceğiz.Dünyanın en pahalı mazotunu veriyorlar çiftçiye, samanı bile ithal ettik.

        - CHP iktidarında kesin hesap komisyonu kurulacak. Başkanı AK Parti'den olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ