Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu: At çiftliğine para var da emekliye mi yok

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Niğde'de düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.

        Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen atlar için Eskişehir'de kurulacağı öne sürülen at çiiftliğini gündeme getiren Kılıçdaroğlu, "2 milyon Suriyeliye para buluyorsun, at çiftliğine para buluyorsun. Sıra emekliye gelince para yok" diyerek eleştiride bulundu.

        Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

        -Kaçak sarayına para buluyorsun, 2 milyon Suriyeliye para buluyorsun, at çiftliğine para buluyorsun. Sıra emekliye gelince para yok. Ben ne diyorum. Emekliye de para var, vatandaşa da para var.

        - Emekliye ikramiye vereceğiz dedim kıyameti kopardılar. 13 yıldır iktidardalar 13 yılın sonundaki tablo şu, 6 milyon 200 bin işsizimiz var, 17 milyon yoksulumuz var, aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var.

        'HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK'

        - Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istiyoruz. Herde bir işsiz varsa o benim çocuğum olacak. Sözüm söz 4 yılda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

        - Aile sigortası Avrupa'da uygulanır, Türkiye'de niye uygulanmaz. 4 yıl içinde yoksul hiçbir aile kalmayacak. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak.

        'VERGİYİ SIFIRLAYIPASGARİ ÜCRETİ 1.500 TL YAPACAĞIZ'

        - Asgari ücret 949 lira. Bunanla kira öder, mutfak masrafını karşılar çocuğunu büyütür. Yeter mi?... Asgari ücret üzerinden vergi almayacağız. Vergileyeceksen git yandaşını vergile. Vergiyi sıfırlayacağız ve asgari ücreti 1.500 lira yapacağız.

        'NİĞDE DENİNCE MECLİS'TE ONUN ADI AKLA GELİYOR'

        - (Kılıçdaroğlu CHP Niğde milletvekili Doğan Şafak'ı sahneye davet etti) K-1 belgesi için teklif veren odur. Havaalanı için didindi, patates üreticisinin elektrik borcu yüksek mazot fiyatı bunlar için çaba harcadı. TBMM'de Niğde denilince bir vekilin adı akla geliyor o da sizin milletvekiliniz.

        'VEKİLİNİZİ SİZ SEÇTİNİZ BEN ANKARA'DA İSİM YAZMADIM'

        - Ankara'da oturup isim yazmadım siz seçtiniz. CHP dışında hiçbir parti bunu yapmadı, cesaret edemedi. Çünkü hiçbir parti milletine güvenmiyor.

        'YA İMAM HATİPLERİ NİYE KAPATALIM, KURAN CHP'

        - İmam-hatip okullarını kapacaklar diyorlar. Ya niye kapatalım imam hatip okullarını kuran zaten CHP.

        - 'Parayı nerden bulacaksın' diyorlar. Parayı bulacağım, bu ülkeyi cennet vatan haline getireceğim. Elmasta, incide vergiyi sıfırladın ben de mazotta sıfırlayacağım. Onlardan alacağım, çiftçiye verilen mazottan vergi almayacağım.

        'BU CUMHURİYET BAŞARISIDIR'

        - Annem ve ablam okuma yazma bilmez, öğrenemediler, 7 kardeşiz üniversiteye giden sadece benim. Bir cumhuriyet başarısıdır. Geldik devletin en üst makamlarında görev aldık. Şimdi Mustafa Kemal'in kurduğu bir partide genel başkanlık yapıyorum. Bu imkanı bize veren cumhuriyettir, Gazi Mustafa Kemal'dir.

        - En geç bir yıl içinde bu ülkede yurt sorunu ortadan kalkacak. Türkiye, dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Birileri 'Kaynak yok' diyorsa kendi ceplerini doldurdukları için yok diyordur. Benim için yandaş yok vatandaş var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ