Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü: Kanunsuz iş yapmaya meyilli hakimler yedek üye olmalı

        Köylü, Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, yargıda hala kanunun dediklerine rağmen, dışarıdan gelen talimatı ne pahasına olursa olsun uygulamaya çalışan hakim ve savcılar bulunduğunu söyledi.

        Bunların bir kısmının "harakiri" yapabilecek duruma geldiğini vurgulayanKöylü, şöyle konuştu:

        "Her şeyi, gerekirse meslekten atılmayı ve hapse girmeyi göze almıştır. Bunu yapan kişiler, hesabını yapmışlardır. Bunun hesabını yargı görecek, o konuda bir şey söylemehakkımız yok. Yargı, kendi içinde bu işin sonucu neyse işi oraya götürecektir ama bizi asıl sıkıntıya sokan, hala bu tarz kişilerin yargının içinde bulunabilir olması.

        Buna da en kısa zamanda çözüm bulunması gerekir. Yarın başka bir yerde, başka bir şeyi yapmayacaklarının garantisi olmaz. Uzun vadede bunun önlenebilmesi için birtakım tedbirler alınacaktır, yasal tedbirler alınacaktır. Gerekirse anayasa değişikliği yapılıp başka tedbirler alınacaktır."

        "ADALET BAKANLIĞI'NIN İLK YAPACAĞI ŞEY..."

        Bunların yolunu kesebilmek, pasifize edebilmek için bence Adalet Bakanlığı'nın ilk yapacağı şey, önemli olan kısmı da burası" diyenKöylü, bölge adliye mahkemelerinin kuruluşunun bir süreliğine ertelenmesi gerektiğini savundu.

        Köylü, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Mevcut ağır ceza mahkemelerine birer yedek üye atanması yoluna gidilmeli ve bu şekilde şüphelenilen, kanunsuz, hukuksuz hareketi yapmaya meyilli, her an yapabilecek hakimlerin bu mahkemelere yedek üye verilmesi düşünülmeli."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ