Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Diyanet İşleri Başkanlığı, en son eski Başbakan Bülent Ecevit’in dedesi Mustafa Rüştü Efendi’nin gönderildiği topraklara, 100 yıl sonra temsilci atadı

        Aykut YILMAZ/ ANKARA

        Afrika’daki Müslümanlar ile ilişkilerini geliştirmek isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, Afrika ülkelerine din hizmetleri müşavirliği kuruyor. Etiyopya, Moritanya, Somali, Ürdün gibi ülkelere müşavir atayan Diyanet, eski Midyat Müftüsü Muhammet Çiçek’i Tanzanya’nın başkenti Darüsselam’da görevlendirdi. Diyanet, Tanzanya’nın yanı sıra Kamerun ve Madagaskar’a da temsilci göndermeye hazırlanıyor. İki ülke için de kadro tahsisi yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı; Gana, Senegal, Sudan, Yemen, Kenya, Nijerya ve Uganda gibi ülkelere de yakın bir zamanda din hizmetleri müşaviri atayacak. Afrika’daki hizmetleri artırmak istediklerini kaydeden Diyanet yetkilileri, Tanzanya’ya en son 2. Abdülhamid tarafından eski Başbakan Bülent Ecevit’in dedesi Mustafa Rüştü Efendi’nin gönderildiğini belirterek, “100 yıl sonra bu topraklara temsilci gönderdik” dedi.

        Yetkililer, “Afrika’da bulunan ülkelerin 20’sine ulaştık. Afrika’da Müslümanların çoğunlukta ve azınlıkta olduğu tüm ülkelere, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı işbirliği ile götürülen din hizmetleri, hayri hizmetler, eğitim faaliyetlerine yönelik hizmetler, temsilciliklerimiz vasıtasıyla daha da yoğunlaştırılacak, daha etkili kılınacak. Diyanet dünyada Müslümanların yaşadığı her yere gidecek” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ