Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Balyoz davası sanıkların tümünün beraatiyle sonuçlanırken, bir beraat sinyali de Ergenekon davası sanıkları için geldi

        Fevzi ÇAKIR / HT GAZETE

        17 Aralık sürecinin ardından gündeme gelen “TSK’ya kumpas” iddiaları ve Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği hak ihlali kararları sonrası, kamuoyunda yıllarca büyük yankı uyandıran davaların seyri de değişti. AYM’nin yeniden yargılama kararı verdiği Balyoz davası sanıkların tümünün beraatiyle sonuçlanırken, bir beraat sinyali de Ergenekon davası sanıkları için geldi.

        Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 274 sanıklı Ergenekon davasında, kapatılan Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği mahkûmiyet kararlarının bozulmasını istedi. Başsavcılığın ‘bozma’ talepli tebliğnamesi, Yargıtay Kanunu’nda yapılan değişiklik sonrası 9. Ceza Dairesi yerine terör ve örgüt suçlarına bakmakla görevlendirilen 16. Ceza Dairesi’ne gönderildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi başsavcılığın ‘mahkûmiyet bozma’ yönündeki görüşüne uyarsa, Ergenekon davası aynen Balyoz davası gibi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülecek. Böylece somut eylemleri olanlar (Danıştay saldırganı Alparslan Arslan gibi) dışındaki sanıkların büyük bölümünün beraat etmesi gündeme gelebilecek. 16. Ceza Dairesi, kısa süre önce, 9. Ceza Dairesi’nin Hanefi Avcı hakkında verdiği mahkûmiyet onama kararını bozmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ