Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hatay'ın Reyhanlı İlçesi’nde 11 Mayıs 2013’te 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamalara ilişkin davaya devam edildi.

        Cemal DOĞAN/ANKARA

        Hatay'ın Reyhanlı İlçesi’nde 11 Mayıs 2013’te 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamalara ilişkin davaya devam edildi.

        9’u tutuklu toplam 19 sanığın Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davaya, Adana Cezaevi’nde tutuklu bulunan bazı sanıklar SEGBİS (Sesli ve görüntülü bilişim sistemi) yoluyla katıldı. MİT, Emniyet ve Jandarma İstihbarat patlamaya ilişkin mahkemeye cevap yazısı gönderdi. Jandarma İstihbarat, konuya ilişkin ellerinde bilginin olmadığını iletti. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, gönderdiği yazıda, “Suriye’den gelen ihbar üzerine, saldırının olduğu tarihten iki gün önce 9 Mayıs 2013’te bölgedeki MİT unsurları, yapılacak eylemle ilgili bilgilendirildi” dedi. Emniyet İstihbarat, saldırıyı gerçekleştirecek kişilere, saldırıda kullanılacak araçlara ve hedef yerlere (Gaziantep, Niğde ve Ankara) dair bilgilerin MİT’e gönderilen notta ayrıntılı olarak yer aldığını bildirdi.

        ‘GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI’

        MİT’in mahkemeye gönderdiği yazıda ise Emniyet’ten bilgi geldiği doğrulanarak, bu kapsamda o dönem “gerekli çalışmaların başlatıldığı” ifadesine yer verildiği öğrenildi. MİT’in gönderdiği belgelerin büyük bölümü eylemcilerin kendi aralarındaki konuşmalarını içeren tape’lerden, Suriye’den yapılan ihbar telefonunun dökümünden, şüphelilerin kimlik bilgileri ile fotoğraflarının yer aldığı eklerden oluştu. Duruşma 10 Temmuz’a ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ