Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Balyoz'daki sahte delillerle ilgili soruşturma başlatıldı

        Sedef ŞENKAL DEMİR/İSTANBUL

        Yargılama usulleri farklı olması nedeniyle birleştirilmeyen 63 ve 236 sanıklı Balyoz Davaları'nın kararlarında Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, sahte olduğu kesin olarak belirlenen ile sahte olduğu yönünde kuvvetli şüphe oluşan dijital delillerle ilgili ayrı ayrı suç duyurusunda bulunulmasına karar vermişti.

        Tüm sanıklar hakkında beraat verilen kararların gerekçelerinin açıklanmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Mahkemenin istediği suç duyurularında bulunulması için ilgili evrakları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Söz konusu belgeler ile ilgili olarak halen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Balyoz'da kumpas soruşturması" adlı soruşturma yürütülüyor.

        KTTTAnayasa Mahkemesi'nin verdiği "Hak ihlali" kararının ardından 236 sanık hakkında yeniden yargılama yapıldı. 64 sanık hakkında ise "ceza verilmesine yer olmadığına" dair karar verilmişti. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi ise iki davayı yargılama usulleri farklı olması nedeniyle birleştirmemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ