Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zonguldak'taki maden ocağında ağlatan gezi
        1

        Madencilerin çalışma şartlarını gören diş hekimi 23 yaşındaki Selen Erdoğan, gözyaşlarını tutamadı.

        2

        Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin 1976 yılı mezunları, Batı Karadeniz turu kapsamında Zonguldak'a geldi. 65 kişilik grup, gezi sırasında TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nü de ziyaret etti.

        3

        Mezunlar, maden ocağı önünde ocaktan çıkan işçilerle görüştü. Mühendislerden ve işçilerden maden ocağı ve çalışma koşulları hakkında bilgi alan mezunlardan bazıları duygulandı.

        4

        Geziye, mezunlar arasında bulunan annesiyle birlikte katılan ve kendisi de diş hekimi olan Selen Erdoğan, işçilerle konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

        5

        Gazetecilere duygularını anlatırken de ağlayan Erdoğan, ilk kez maden ocağı gördüğünü anlatarak, şöyle konuştu:

        6

        Maden işçilerini ilk defa yakından görüyorum. Gözlerim doldu. Şimdiye kadar yaşananlar zaten çok üzücü. Şu an tüylerim diken diken oldu

        7

        İşçilerle küçük bir sohbet etme imkanım oldu. Şu an çok değişik duygular yaşıyorum. Tabii ki aşağıya inmeden o asansöre binmeden onları anlamamız mümkün değil.

        8

        Onlara ne şartlarda çalıştıklarını sordum. Bana ilk başlarda güneşi son defa göreceğini düşünerek aşağıya indiğini söyledi.

        9

        Fiziksel hastalıklardan daha çok psikolojik olarak etkilendiklerini söylediler. Dinlerken ben bile etkilendim. Soma'da kaybettiğimiz işçiler aklıma geldi. O yüzden şu an çok duygulandım."