Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Demirtaş Malatya mitinginde

        Demirtaş Malatya mitinginde, "Sayın Abdullah Gül, inanıyorum kendisi de bize oy verecek. 13 yıldır AKP için çalışan bütün kadrolar onun zulmünü görüyor. Onda vefa, kadir kıymet yok" dedi.

        İşte Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları;

        Her bir Malatyalı, Alevi, Sünni, Arap, Ermeni inancı kimliği ne olursa olsun korkmadan onurluca başı dik bir şekilde bu ülkede yaşayacak.

        Devlet bizi korkutmak için değil, bize hizmet etmek için vardır. Devleti sizin köleniz yapacağız.

        Bu ülkenin AKP'lisi MHP'lisi CHP'lisi kardeşimizdir. Kendileri bizi düşmanlaştırmaya çalışsa da biz kardeşçe ellerinden tutacağız.

        Malatyalının halen çevre yolu yok.

        Erkenek tünelleri neden hala bitmiyor. Malatyalının suçu ne?

        Çılgın projelere para var, Malatyalıya yok.

        O burnu büyümüş kibirlilere bir ders verin. Onlara ders verin bakın yolunuz nasıl hemen bitiyor.

        Saray'dan bize parmak sallayanlar dersini alsın ki görsünler halkın gücünü.

        Cumhuriyet Gazetesi, parlamentoda AKP'yi dışarıdan desteleyecek demiş. Hayır, HDP'nin görevi AKP'nin burnunu sürtmektir. AKP'yi dışarıdan, içeriden desteklemek gibi bir düşüncemiz yok.

        AKP'liler artık HDP'yi destekliyor. Bakın Ahmet Hoca az kaldı onu HDP'li yapacağız.

        Ahmet Hoca'yı da inanın biz savunuyoruz. Cumhurbaşkanının altında ezilmesin diyoruz. Onun da hakkına hukukuna biz sahip çıkıyoruz.

        Senin için rahat olsun Ahmet Hoca, vallahi seni kurtaracağız.

        Sayın Abdullah Gül, inanıyorum kendisi de bize oy verecek. 13 yıldır AKP için çalışan bütün kadrolar onun zulmünü görüyor. Onda vefa, kadir kıymet yok.

        Arkadaşlarını eze eze saraya çıktı. İşte bu nedenle biz bu zülmü durdurup AKP'lileri de kurtaracağız.

        3 yıl önce minibüse biniyordu bakıyorsun şimdi en lüks mercedese biniyor. Çok para haramsız olmaz.

        Bu hırsızlık düzeni bitmediği için senin cebinde para yok.

        7 Haziran gelecek sandık kurulacak senin saltanatın bitecek. Kurtuluşun yok.

        İster Ahmet Hoca, ister ikiniz birlikte gelin canlı yayına çıkalım. Bir defa iki saat canlı yayında tartışalım. Ondan sonra miting yapmayı bırakacağız.

        İki gün oldu Cumhurbaşkanı bize yapılan saldırıları kınamış değil. Eminim seviniyordur. Ona kalsa HDP inşallah havaya uçar da komple havaya uçsun diyordur.

        Kahramanmaraş mitinginde de konuşan Selahattin Demirtaş;HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Bu ülke demokrasiyle yönetilecek, bundan asla kuşkunuz olmasın" dedi.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu ülke demokrasiyle yönetilecek, bundan asla kuşkunuz olmasın" dedi.

        Demirtaş, partisinin Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi Cengiz Topel Mahallesi'nde düzenlediği mitingde, 7 Haziran seçimlerine odaklandıklarını söyledi.

        HDP'yi engellemek için üzerilerine birtakım baskılar kurulmaya çalışıldığını savunan Demirtaş, haksız rekabete rağmen seçim barajını aşacaklarını savundu.

        Türkiye'nin zenginlikler ülkesi olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Bu ülke demokrasiyle yönetilecek, bundan asla kuşkunuz olmasın. Dolayısıyla dünyanın en güzel coğrafyasında yaşayan halklar olarak açlığa, yoksulluğa, işsizliğe mecbur olmadığımızı göstermek zorundayız" diye konuştu.

        Yoksulluk, işsizlik, açlık ve perişanlığın çaresinin hep birlikte üretmekten geçtiğini dile getiren Demirtaş, yukarıdan politikalarla sorunların çözülemeyeceğini anlattı. Demirtaş, şöyle konuştu:

        "Ben size para dağıtacağım, sizin cebinize para koyacağım demekle de olmaz. Çünkü paranın ve alın teri milletindir ve bu hakkı vatandaşa teslim edeceğiz. Böyle bize harçlık ve sadaka verir gibi yukarından minnetle para dağıtamazlar, para halkın parasıdır. Hazine ve bütçe sizindir. HDP'nin bu ülkede iktidar şansı olursa ülkenin nasıl demokrasi ve yeni sivil özgürlükçü bir anayasası hak ederek yönetildiğini ilk 6 ayda ispatlayabiliriz. Biz öyle 4 yıl falanda demiyoruz. Ülkede demokrasiyi kurmak, sadece yeni anayasaya yapmak 6 ayımızı alır. 6 ay sonra Kenan Evren'in arkasından onun anayasasını da göndermiş oluruz."

        Demirtaş, konuşmasının ardından partisinin milletvekili adaylarıyla güvercin uçurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ