Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli'den Kütahya ve Bilecik'ten önemli açıklamalar

        Bilecik ve Kütahya'da seçmene seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Türkiye'nin kötürüm bir iktidarın elinde olduğunu, ülkede her şeyin birbirine karıştığını, doğru ile yanlışın yer değiştirdiğini işleri sürdü. Kütahya'da yaptığı konuşmada ise Davutoğlu'na seslenen Bahçeli, "Davutoğlu dün Yozgat'ta HDP binalarına yapılan saldırının faili tespit edildiğini söylüyor. Başbakan'a düşen failin kimliğini açıklamaktır. Neyi beklemektedir? Bu hain kimdir? Azmettiricileri kimlerden oluşmaktadır? Bize aklınca kara çalmaya çalışan Davutoğlu bir şey biliyor da söylemiyorsa yalancıdır." dedi.

        BİLECİK MİTİNGİ: DOĞRU İLE YANLIŞ YER DEĞİŞTİRMİŞTİR

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk milletinin heybet ve haşmetini kimse hafife almasın, yanlışa yormasın. Geçmişte yanlış yapanlar, bedelini Çanakkale'de ödedi. Geçmişte varlığımıza göz dikenler Dumlupınar'da tepelendi" dedi.

        Bahçeli, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Bilecik'in bugün tıpkı 400 çadırlık Türkmen obası gibi heyecan dolu olduğunu belirterek, "Bilecik'te yeni bir fetih ruhu için her şey tamam" ifadelerini kullandı.

        Doğudan batıya, güneyden kuzeye herkesin, her Türk vatandaşının sözcüsü olmak için yürüdüklerini vurgulayan DevletBahçeli, Bileciklilere şöyle seslendi:

        "Yürüyüşümüzden Türk düşmanları korkuyor. Yürüyüşümüzden ecdadımıza 'katliamcı' diyen entrikacılar kaygılanmaktadır çünkü bizim yürüyüşümüz, Türk milletinin barış, huzur ve kardeşliğine hizmettir. Bizim yürüyüşümüz, Türkiye'nin kurtuluşuna, Türklüğün yükselişine, kuruluş felsefesinin ihyasına kilitlenmiştir. AKP istedi diye yürüyüşümüzden vazgeçmeyiz. Kan kardeşi PKK, siyasi ikizi HDP gocundu diye yolumuzdan dönmeyiz. 'Çözülme süreci zarar görüyor, Batı böyle istiyor, cinayet projeleri şöyle buyuruyor' diye ülkülerimizden de asla ayrılmayız. Diyarbakır'da serok, Bilecik'te Yörük maskesi takan Davutoğlu iyi bilsin ki biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz. Büyük Türk milletinin ruh kökü, varlık sigortası, kimlik beyannamesi, milliyetçi hisarıyız. Yürüyüşümüzün öznesi Hazreti Yesevi'nin öğütleridir. Yürüyüşümüzün manevi muhafızı Dedem Korkut sözleri, Hacı Bektaş'ın hikmet dolu tavsiyeleridir. Yürüyüşümüzün kılavuzu İslam'ın nurlu mesajlarıdır. Bin yıllık kardeşliği yaşamak ve yaşatmak için yürüyoruz."

        "HER ŞARTTA DA YÜRÜYECEĞİZ"

        Bahçeli, Çin sarayını basan Kürşad, Bizans surlarına üç hilali asan Ulubatlı Hasan için, Türkmen destanı bitmesin, Türk nefesi kesilmesin diye, tuzakları bozmak için yürüdüklerini belirterek, "Her şartta da yürüyeceğiz" dedi.

        Kendileri varken küresel ayak oyunlarının amacına ulaşamayacağını anlatanBahçeli, şunları kaydetti:

        "Milliyetçi Hareket Partisi, zedelenen, aşağılanan, hor görülen milli ahlak ve şerefin yolcusudur. Milliyetçi Hareket Partisi, tavizkar, teslimiyetçi ve tahripkar zihniyetlere karşı duruşun merkezidir. Biz varken dayatma, tehdit, açılım, yıkım, çözüm, belini doğrultamayacaktır. Biz ayaktayken ekonomik sömürü, planlanan sosyal ve siyasal felaket sonuç vermeyecektir. Bu itibarla diyorum ki bizimle yürü Bilecik."

        ''Buradan, tarihimizi karalamaya, ecdadımızı sorgulamaya kalkan densizlere bir kez daha sesleniyorum" diyenBahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

        "Türk milleti, yalnızca bugün iş başındaki kokuşmuş zihniyetten ibaret değildir. Bu zihniyetin dümen suyuna girenlerin gösterdiği zafiyet hiç kimseyi iştahlandırmamalıdır. Kimse aldanmasın, yanlış hesap yapmasın. Türk milletinin heybet ve haşmetini kimse hafife almasın, yanlışa yormasın. Geçmişte yanlış yapanlar, bedelini Çanakkale'de ödedi. Geçmişte varlığımıza göz dikenler Dumlupınar'da tepelendi. Saltanat süren iş birlikçiler, kan döken işgalciler vatandan def edildi. Bugünkü karanlık tabloya bakarak, milletimizi çaresiz ve mahkum görmeye kimse kalkışmasın. Sabrımızı sınamak isteyenlere dünü hatırlatırız. İçimizi karıştırmaya çalışanlara Söğüt ruhuyla karşılık veririz. Bayrağımıza uzanan elleri kırar, vatanımıza kasteden emelleri paramparça ederiz. Korkmayın, çekinmeyin, meraklanmayın. Her sorunun üstesinden geliriz, her zorluğu aşarız."

        "DOĞRU İLE YANLIŞ YER DEĞİŞTİRMİŞTİR"

        MHP Genel BaşkanıBahçeli, Türkiye'nin kötürüm bir iktidarın elinde olduğunu, ülkede her şeyin birbirine karıştığını, doğru ile yanlışın yer değiştirdiğini iddia edenBahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

        "Başbakan vesayet altında, bakanları uzaktan kumandalıdır. Davutoğlu, tezvirat ve dedikoduyla siyaset yapılacağını zannetmektedir. AKP'nin vizyonu yoktur, heyecanı yoktur, geleceği yoktur, adaleti yoktur, ahlakı yoktur, izanı yoktur, kökü ve kimliği yoktur, milli ve manevi değerleri sıfırı tüketmiştir. AKP yok hükmündedir. AKP lafta iktidardır, gerçekte ise iktidarsızlığın pençesindedir. Tek adamlık planları yapan Erdoğan, AKP'yi hücrelerine kadar elinde tutmaktadır. Erdoğan, AKP'nin fiili eş genel başkanı olarak paralel ve korsan mitinglerle yasa ve anayasayı açıktan çiğnemektedir. Hukuk devre dışıdır. Tarafsızlık saha dışındadır. Şeref ve namus üstüne edilen yeminler gündem dışıdır. Devlet terbiyesi, devlet umuru kenardadır. 'Alışılmış cumhurbaşkanı olmayacağım' diyen Erdoğan, yıkım ve parçalanmanın alıştırmalarını, alışık olduğu yöntemlerle icra ve ifa etmektedir. Maksadı, başkanlık sistemine geçebilmek için AKP'ye oy toplamaktır. Amacı, PKK ve HDP ile yeni anayasa yazmak, yeni Türkiye isimli yıkımın temellerini kazmaktır. Bilecik, oynanan rezil oyunu görmektedir. Bilecik, 7 Haziran'ı başkanlık oylamasına dönüştürmeye azmetmiş demokrasi hasımlarını iyice tanımıştır."

        Bilecik'te emekli, esnaf, işçi, memur, iş adamlarının mağdur edildiğini, hükümetin, Bilecik'e tepeden baktığını savunanBahçeli, "AKP, ikinci atılım dönemi yalanı ve riyakarlığıyla oyalanmakta, mağrur pozlar vermektedir. Asgari ücretli, '949 lirayla karın doyar mı?' diye sormaktadır. Erdoğan ve Davutoğlu ise 'Asgari ücreti yok mu artıran?' diye bağırmakta, bizim teklifimizi alaya almaktadır. İşsizler iş kaygısındadır, Erdoğan ise 'İş beğendiremiyoruz, Vietnam'dan şoför getiriyoruz' mazeretine sığınmaktadır. Davutoğlu ise şaşkın, şuursuz, ufuksuz, yönsüz ve dengesizdir" diye konuştu.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 15 Mayıs'ta miting için Bilecik'e geldiğini, onun bu kente Süleyman Şah'tan selam getirdiğini söylediğini hatırlatanBahçeli, "Sayın Davutoğlu, bu neyin selamıdır? Süleyman Şah Türbesini bırakıp kaçmanın mı selamıdır? Saygı Karakolu'nu bombalamanın mı selamıdır? Vatan topraklarını peşkeş çekmenin mi selamıdır? Bu selam neyin nesidir? Süleyman Şah'ın bedduasını alanların selam getirmesi kara mizahtır" ifadesini kullandı.

        KÜTAHYA MİTİNGİ: DAVUTOĞLU BİR ŞEY BİLİYOR DA SÖYLEMİYORSA...

        Davutoğlu dün Yozgat'ta HDP binalarına yapılan saldırının faili tespit edildiğini söylüyor. Başbakan'a düşen failin kimliğini açıklamaktır. Neyi beklemektedir? Bu hain kimdir? Azmettiricileri kimlerden oluşmaktadır? Bize aklınca kara çalmaya çalışan Davutoğlu bir şey biliyor da söylemiyorsa yalancıdır.

        AKP'yle HDP'nin Dolmabahçe'de yan yana gelip İmralı canisinin 10 maddelik ihanet metnini okumasını Davutoğlu ne çabuk aklından çıkarmıştır? Pazarlıkları, Kandil-Oslo-İmralı üçgenindeki ihanet müzakerelerini nasıl da görmezden gelmiştir? Başbakan, dün AKP'nin milletin ta kendisi olduğunu iddia etmektedir. AKP millet değil, PKK'nın suç ortağıdır. AKP millet değil, HDP'nin iktidardaki ikizidir. AKP millet değil, Türk düşmanlarının liman ve sığınağıdır. Bizim yürüyüşümüz, teslimiyetçi, tavizkâr ve kişiliksiz yönetime karşı haysiyetin, milliyetçi şuurun yürüyüşüdür. Başından beri ısrarla açılım denen yıkımın; çözüm denilen çözülmenin, 'küresel proje' olduğunu söyledik. 'Türkiye'yi hazmedemeyen çevrelerin dayatmasıdır' dedik. Milli varlığın tehlikeye atıldığını uyardık. Milli birliğimizin kurban verilmeye çalışıldığını ifade ettik. Çatışma ve bölünmeyi davet edeceğini vurguladık. İmralı canisinin muhatap alınmasının felaket olacağını sürekli hatırlattık. Gidişatın, kutuplaşma oluşturacağını haber verdik. Bu gidişin yıkım olacağını, her zemin ve ortam kullanılarak defalarca ve ayrıntıları ile anlattık. Ve bunların hepsi doğru çıktı, her tespitimizde haklı çıktık. Davutoğlu HDP-PKK'yla kırdığı cevizleri, yediği herzeleri derhal açıklamalıdır. PKK'dan yediği golleri anlatmalıdır. HDP'ye verdiği vaat ve sözleri, başkanlık karşılığı gözden çıkardıklarını sıralamalıdır.

        Affetmeyiniz. Sizlerden çalıp villaya yığdılar, havuzculara peşkeş çektiler, affetmeyiniz. Sizlerin emeğini lüks uçaklara, helikopterlere, otomobillere harcadılar, affetmeyiniz. Sizlere çözüm dediler, çözülme için PKK'ya söz verdiler, affetmeyiniz. İmralı canisiyle pazarlık yapıp Türkiye'yi yeni anayasayla bölme konusunda mutabakat sağladılar, affetmeyiniz. 12 yıl 6 ay 4 günlük hezimet ve hüsran tablosunu unutmayınız. 12 yıl 6 ay 4 günlük kayıp ve yıkımı unutmayınız. 12 yıl 6 ay 4 günlük rezalet ve zilleti unutmayınız. Unutmadığınız ne varsa, 7 Haziran'da sandığa gittiğinizde aklınıza getirip AKP'nin kalbine demokratik hançeri indiriniz. Hırsıza, arsıza, namussuza, yağmacıya, düzenbaza, istismarcıya, işbirlikçiye, soyguncuya, israfa karşı bizimle yürüKütahya. Birlikte atacağımız her adım; daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye'ye doğru yol alıştır. Daha müreffeh, daha zengin, daha kaygısız bir hayata yöneliştir. AKP'ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır. AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye'yi enkaza çevirmiştir. AKP'ye destek veren kardeşim; ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur. CHP'ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir; bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, tercihini henüz yapmamış kardeşim; boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ