Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, tablet dağıtım töreninde konuştu

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğitime bu imkanları sağlarken gençlerimizden de beklentilerimiz var. Bu gençlik elinde silahla, bıçakla dolaşan gençlik olmayacak. Elinde kitabıyla kalemiyle dolaşan gençlik olacak. Bizim zamanımızda kitap, defter, kalem bulmak zordu ama yüksek ideallerimiz vardı." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        Bu tablet bilgisayarlar yerli üretimle üretildi ve piyasadakilerden daha üstün niteliklere sahip. Biz çok geniş, derin ilim geleneğinin, ilimle yoğrulmuş irfanın temsilcisi milletiz. Bizde ilim önce gönülle yapılır. Çağının önüne geçemeyen, ruhları coşturmayan ilmin kıymeti yoktur.

        Milli bütçemizin yarısını eğitime ayırdık, 2. sıraya da sağlığı koyduk. Geçmişte eski Türkiye'de paranızla bile kitaplarınızı alamıyordunuz. Böyle süreçten bugünkü sürece geldik. Kalemi, kağıdı paranızla alamadığınız dönemden böyle döneme geçtik.

        "DANIŞTAY KARARINI AÇIKLADI”

        Öyle sınıflar var ki 20 kişilik var, öyle sınıflar var ki 40-50 kişi var. Bu da aşırı göçten dolayı.Eğitimde 4+4+4 sistemine geçerek darbe dönemi adaletsizlere son verdik. Ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Bu bir yarış. Bu yarışın içersinde bu başörtülü, başı açık böyle ayrımı kimse yapamaz. Danıştay kararını açıkladı. Ortaokulda, lisede başörtüsü serbesttir dedi. Bu karar adaletsizliğin kaldırıldığı anlamına gelir. Benim iki çocuğumda başörtülü oldukları için yurtdışında okudu. Erkek evladımın bir tanesi Boğaziçi’ne giremedi. Puanı tutmasına rağmen katsayı engelinden dolayı yurt dışından okudu. Demek ki oluyormuş.

        "BİR NESİL TARİHİNİ, DİLİNİ, DİNİNİ BİLMİYORSA GELECEĞİ YOKTUR"

        Gençlerimizin önünü açmaya mecburuz. Eğer bir nesil tarihini bilmiyorsa, dilini, dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur. Yoksulluk, imkansızlık nedeni ile okula gidemeyen öğrencilerimiz vardı. Annelere özel burslar verdik. Onların eğitim özlemini sona erdirdik. Türkiye'de maddi imkansızlık nedeniyle okuluna gidemeyecek öğrenci sayısı yok denecek kadar azdır.

        “BUNA NE DİYECEKLER”

        Atılması gereken çok adım var. Bazıları Fatih Projesi sona erdi, tablet bilgisayara dağıtımı yapılmayacak diyor. Bugünkü 700 bin bilgisayara ne diyeceksiniz? Gelecek yıldan itibaren dağıtılacak 10 milyon 600 bilgisayarın ihalesi yapıldı. Buna ne diyeceksiniz? Siyasete dürüst yaparsanız ülke de millette kazanır. Çirkin yaparsanız ülke de millet de kaybeder.

        "EĞİTİM KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR"

        Birileri çıkmış ‘Bu kadar üniversite açılması hatadır’ diyor. Eğitim kimsenin tekelinde değildir, olamaz. Bize devlet olarak düşen tüm gençlerimize eğitim yapabilecekleri imkanı hazırlamaktır.

        Bugün eğitim konusunda tüm vatandaşlarımız aynı imkanlara sahipler. Elimize vicdanımıza koyarak cevap verelim.

        Şuanda burs ya da kredi talebi için müracaat eden üniversite gençlerinin eli boş dönen yoktur. Ülkemizin dört bir yanından gençlerimize üniversite eğitimi sağlamanın nesi kötü? Tüm gençlere burs ya da kredi veriyoruz.

        "ELİNDE SİLAHLA, BIÇAKLA DOLANAN GENÇLİK OLMAYACAK"

        Eğitime bu imkanları sağlarken gençlerimizden de beklentilerimiz var. Bu gençlik elinde silahla, bıçakla dolaşan gençlik olmayacak. Elinde kitabıyla kalemiyle dolaşan gençlik olacak. Bizim zamanımızda kitap, defter, kalem bulmak zordu ama yüksek ideallerimiz vardı.

        "ASIL OLAN KİTAP,KALEM, ÖĞRETMENDİR"

        Asıl olan bu interneti amacına uygun kullanmanız. Bilgisayarın sanal dünyasında kaybolup okulunuzdan öğretmeninizden kitaptan uzaklaşmayın. Asıl olan kitap, kalem, kağıttır, öğretmendir. Teknoloji, bilgisayar, internetten yardımcı eğitim aracıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ