Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Orduya sivil memur alımına artık Milli Savunma Bakanlığı karar verecek

        Murat GÜRGEN/ANKARA

        Alınacak personel için sınav açma yetkisi Milli Savunma Bakanı’na verildi. TSK, her yıl bütçenin yayımlanmasını izleyen 1 ay içinde Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarındaki boş kadrolarını Milli Savunma Bakanlığı’na bildirecek. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte, “657 sayılı kanun hükümlerine tabi B grubu kadrolara personel alımı amacıyla sınav açılmasına bakan yetkilidir ve bu yetkisini devredebilir” maddesi yer aldı. Yönetmeliğe göre, mesleki yeterlilik sınavı ile mülakat sınavını düzenleyecek sınav kurulu ise “atamaya yetkili âmir veya yetki vereceği birlik komutanı tarafından görevlendirilecek biri başkan asgari 3 asil ve 3 yedek üyeden” oluşacak. TSK’da görevlendirilecek sivil memurlar, KPSS’nin ardından mesleki yeterlilik sınavı ile sözlü mülakattan geçirilecek.

        ŞEHİT YAKINLARINA YÜZDE 10 AVANTAJ

        Şehit, malul ve muharip gazi eş ve çocuklarının almış oldukları merkezi sınav veya kurum sınavı puanına, puanlarının yüzde 10 fazlası eklenecek. Mülakatta adayın liyakat, özgüven, inandırıcılık, genel kültür ve bilimsel gelişmelere açıklık gibi özellikleri değerlendirilecek.

        İÇİŞLERİ’NDE SINAVSIZ ATAMA DÖNEMİ

        İçişleri Bakanlığı Personeli Yer Değiştirme ve Atama Yönetmeliği’nde de değişikliğe gidildi. Genel müdür yardımcılıkları ve daire başkanlıklarına sınavsız atama yapılabilmesinin önü açıldı. Bu görevler için önceki düzenlemede yazılı ve sözlü sınav şartı bulunuyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ