Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kemal Kılıçdaroğlu Aydın'da seçmenlere seslendi

        Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmalarına Aydın'da yaptığı mitingle devam etti. Kılıçdaroğlu konuşmasında kaynak tartışmalarına değinerek " Bu ülke zengin bir ülkedir, gemilerinize gelince para var teknelerinize gelince para var, çiftçimize gelince mi kaynak yok; 2 milyon Suriyeli kardeşimize 4 milyon dolar para harcanıyor ama emekliye mi kaynak yok" dedi. Konuşması sırasında bir an için mikrofonunun sesi giden Kılıçdaoğlu arıza giderildikten sonra " Hiç kimse merak etmesin bizim sesimizi kimse kısamaz" ifadelerini kullandı.

        Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

        Bizim emeklinin hakkını korumamız lazım. Emeklinin Ramazan Bayramı'nda Kurban Bayramı'nda torunundan kaçmaması lazım.

        O beyler halktan koptular. Milyarlık arabalara 'çerez parası' diyorlar. Altlarına, tuvalette altından klozet yapanları unutmuyorsunuz değil mi?

        Öğretmenler, atama bekleyen öğretmenler, hiç merak etmeyin 200 bin ek dersliğe ihtiyacımız var. Sizi o dersliklerde çocuklarımızla buluşturacağım. Ferhat ile Şirin'i buluşturur gibi buluşturacağım.;

        İster fabrika'da olsun ister devlette olsun ben bu taşeron işçiliği bitireceğim. Az önce söyledim onlarla bizim aramızda Ağrı Dağı kadar fark var.

        5 milyon vatandaşımız borç batağında. Borç batağından bu vatandaşlarımızı kurtaracağım. Faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğim; bunun da devlete maliyeti sıfır, hiç bir maliyeti yok.

        Eğitim sistemini tepeden tırnağa değiştireceğim, bizim çocuklarımız en iyi okullarda okuyacak.

        Sizden iki söz isteyeceğim:

        1- 7 Haziran'da sandığa gidin

        2- Sadece siz değil, geçmiş seçimlerde şu ve ya bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermemiş bir vatandaşımızı da ikna edeceksiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ