Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Bursa'da Şırnak'taki silahlı kavgaya ilişkin konuştu

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Bursa mitinginde konuştu.

        Demirtaş, Şırnak'ın İdil ilçesindeHDP'li grupla HÜDA-PAR üyelerinde çıkan silahlı kavgaya ilişkin "Şuraya gelirken birkaç dakika önce üzücü bir haber aldım. Şırnak İdil'de bir köyde seçim çalışması nedeniyle köylüler arasında bir kavga yaşanmış. İnşallah yanlış bilgidir ama iki yurttaşımız yaşamını yitirmiş, yaralılar var. Kimdiler, siyasi kimlikleri nedir, henüz bilmiyorum. Ama kim olursa olsun büyük bir acıdır. Orada yaşamını yitiren kardeşlerimize buradan Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimi iletiyorum. Bütün halkımıza bu konuda dikkatli, duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

        Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

        Koltuklar, seçim, mevki, makam insan canından kıymetli değil. Sakın hiçbir yerde birbirinizi üzmeyin, kırmayın. Hangi partiden olursa olsun, HÜDA-PAR olur başka bir parti olur. Son derece dikkatli son derece hassas davranmanız lazım. Tahrikler provokasyonlar yapmak için son bir haftayı kendi çıkarları için kullanmak isteyenler olabilir. Herkes bütün parti teşkilatlarının, bütün parti ve teşkilatlarının çok dikkatli olması lazım. Diğer parti seçmenleri sizin, bizim düşmanımız değil. Siyasi olarak sizin rakibiniz bile değil. Siyasi rekabet parti yöneticileri arasında olur. Siz sokakta kardeşçe el ele kol kola seçim çalışmasını yürütün. Bu konu çok önemli. Bizim yolarda olmamızın asıl nedeni budur, barıştır. Barış için yollardayız. Seçimden, koltukran bin kat daha değerli olan barıştır.

        Bizim için insan canı kutsaldır, seçim öncesi de sonrası da.

        Gözlemci oluni oyların nasıl korunacağını öğrenin. Ülkenin emekçiden, fakir-fukaradan yana hükümete ihtiyacı var. Ülkeyi kadınlar ve gençler yönetsin istiyoruz. Emeği sömürülen işçiler, bir işçi hükümetini hak ediyorsunuz.

        Bir mühüre bakar, elinizdeki mühür savaşları bitirebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ