Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da İTO Ödül Töreni'nde konuştu. Bazı siyası partilerin 1970 model, 1990 model popülist siyaset yöntemleriyle öne çıkmaya çalıştığını üzüntüyle görüyorum. Bu ülke, değerli arkadaşlarım, popülizmden çok çekti. Öyle ki 'bir veren ben 5 veririm', 'iki anahtar veririm', 'iki konut dairesi veririm' bunların hepsini gördük. Milletimize kaşıkla verip kepçeyle geri alan siyaset anlayışının Türkiye'ye faturası çok ağır oldu.

        İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar:

        Bakınız ben '2023' diyorum bunun için 'başkanlık sistemi' diyorum. Muhalefet partileri, Türkiye'yi yeniden koalisyon dönemlerine döndürmenin hesabını yapıyor. Benim gündemimde, yeni anayasa ve onunla birlikte de başkanlık sistemi var. Türkiye'nin rotasını 1990'lara çevirmek isteyen bir muhalefetle karşı karşıyayız. 'Eski Türkiye daha iyiydi' diyebilecek kadar kontrolü kaybetmiş durumdalar. Yeni Türkiye'nin karşısına alternatif olarak eski Türkiye'yi koyan bir anlayışla, 7 Haziran'da Türkiye seçime gidiyor.

        Ülkeye yatırım ve sermaye gelmesini önlemek için her türlü gayret gösterildi.

        Yüzyılın projesi diye bi proje çıkardılar, söylediği proje çıka çıka bizim Kanal İstanbul projesindeki şehirlerinden biri çıktı.

        Yazılan senaryolarında kendilerine verilen figüran rollerinde, kendilerini başrol zannediyorlar. Ben bir siyasetçi olarak karşımda hep güçlü bir muhalefet isterim. Bunu meclis konuşmalarımda görebilirsiniz.Demokrasi güçlü bir muhalefetle güçlenir. Ama Türkiye’de güçlü bir muhalefet göremedik.

        Ermeni lobisiyle, NYTimes’la bir olmuşlar Türkiye üzerine kara bulutlar çağırma seansları düzenliyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ