Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Başkan Akgün, geçen aylarda bir bölümü çöken E-5 üstündeki Mimar Sinan Köprüsü’nün bir an önce yenilenmesini istedi:

        Esra BOĞAZLIYAN / HABERTÜRK GAZETE

        Bu köşede hep İstanbulluların şikâyetlerini yansıtıyorum biliyorsunuz. Bugün ise bir belediye başkanının isyanını taşıyorum manşete... Evet, bu kez yardım isteyen, şikâyetçi olan bir belediye başkanı... Kim mi? Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün... Mevzu şu: Geçen aylarda lodosun etkisiyle bir bölümü çöken Büyükçekmece E-5 Karayolu Mimarsinan Köprüsü’nün her geçen gün çürümesi, her gün biraz daha çökme görülen köprünün kolon ve kirişlerinde de yarılmalar olması...

        Başkan Akgün, köprüdeki tehlikeye dikkat çekip bir an önce tadilata alınmasını ve güçlendirilmesini istiyor: “E-5 üzerinde kuzeyde kalan köprü artık kendisini taşıyamayacak haldedir. Köprünün her tarafı oturmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda köprünün batı kısmı çöktükten sonra onarım yapıldı. O tarihten bu yana köprüde 7-8 santimetrelik bir çökme oldu. Köprünün kolonları ve kirişleri yarılmış durumda. Bunların yakın plandan fotoğraflarını çekilip, kişiye özel bir üst yazıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na intikal ettirildi. Allah korusun ama yarın bu köprü, üzerinde otobüsler, kamyonlar varkençökerse çok büyük bir felaket yaşanır...”

        ‘KENDİNİ TAŞIYAMIYOR’

        Başkan Akgün, köprüdeki tehlikeye şu çarpıcı sözlerle dikkat çekti: “Geçen aylarda şiddetli lodosla bir bölümünde çökme olmuştu. Ardından onarım yapıldı ama çökmeler devam ediyor. Köprü kendini taşıyamaz halde...”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ