Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'ndan gençlere önemli tavsiyeler

        Gençlere tavsiyelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Sizi dünya meselelerin dışına çekmek isteyenlere karşı çıkın. Tavsiyem, öne çıkarmanız gereken ilk şey psikolojinizle ilgili. Özgüvendir. Bizim istediğimiz özne olmanız. Şimdi özne olmanın kritik aşamasına geldiniz. Mutlaka oyunuzu kullanın. Özne olmak belirleyici olmaktır. Sahici olun. Sosyal, siyasi ekonomik hayatta sıkıntı yaşıyorsak kendisi gibi olamayan insanlardan dolayı yaşıyoruz. Birikiminiz konusunda sınır tanımayın. Bu coğrafyada ayakta olmamızı sağlayacak birikim tek taraflı olamaz." dedi.

        Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "BEN DE SİZİN KADAR GENCİM"

        Bende sizin kadar gencim. Kendimi sizlerden farklı tutmuyorum. Bana ‘Bu tempoya nasıl dayanıyorsunuz’ diye soruyorlar. Ruhum genç bedenimde ruhuma uyuyor.

        "SİZE VASİYET OLARAK SÖYLEYEYİM..."

        Size vasiyet olarak söyleyeyim yurt dışına giderseniz veya bir vilayete giderseniz eğer orada tek şehidimiz varsa onun başında durun Fatiha okuyun, tefekkür edin.

        Biz sizlerle bu toplantıyı yapabiliyorsak, millet hangi iktidarın geleceğini karar verecek ama o seçime yürüyorsak şehitlerin kanları üzerinden gidiyoruz.

        "ÖĞRETMENİM KULAĞIMA FISILDADI"

        1960 darbesi o günden bugüne tüm darbelerin önünü açtı. İlk yazım ilkokul 5. sınıfta bana ayrılan bir köşede çıkıyordu. Orta okulda yazdığım bir yazı vardı. ‘Ne olmak istiyorsunuz’ diye bir yazı.

        Hocam kapıyı kapattı ve kulağıma fısıldadı ve bana şöyle dedi: "Bunlar çok güzel şeyler ama her yerde söyleme" dedi. Şöyle yazmıştım: "Ne olacağım önemli değil. Vatana, millet yolunda Allah rızası için hizmet eden biri olacağım.

        1980 darbesi gençlerin üzerinden silindir gibi geçti. Her şeyi dizayn etmeye çalışan darbeci zihniyet, gençlik kabul etmez.

        "SİZLERE TAVSİYEM"

        Sizi dünya meselelerin dışına çekmek isteyenlere karşı çıkın. Kendi tecrübelerimden ve sizin gibi genç olarak ifade ediyorum. Tavsiyem, öne çıkarmanız gereken ilk şey psikolojinizle ilgili. Özgüvendir. Kendine güvenen insandan daha güçlü kimse olamaz. Biz 12 yılda çok devrimler yaptık ama en büyük devrimi özgüvende yaptık. Bizden önce 2000-2001 yıllarında gençler yurt dışına gitmeye çalışıyorlardı. 12 Eylül, 27 Mayıs, 28 Şubat, tek parti gençliği nesneleştirdi. Bizim istediğimiz özne olmanız. Şimdi özne olmanın kritik aşamasına geldiniz. Mutlaka oyunuzu kullanın. Özne olmak belirleyici olmaktır. Sahici olun. Sosyal, siyasi ekonomik hayatta sıkıntı yaşıyorsak kendisi gibi olamayan insanlardan dolayı yaşıyoruz. Birikiminiz konusunda sınır tanımayın. Bu coğrafyada ayakta olmamızı sağlayacak birikim tek taraflı olamaz.

        "BİZDEN HESAP SORACAKSINIZ"

        Kimse alınmasın ama lise, üniversite çağlarında daha hiçbir camiden, külliyeden, adım artmadan batı klasikleri okumuş ve Paris'i hayal eden çok kişi gördüm ben. Adaletsizliğe karşı isyan duygusu taşımayan biri bırak genç olmaya insan olmayı bile hak etmez. Filistin'de çocuklar öldürülecek 'Bekleyelim' diyeceksiniz, Arakan'da katliamlar olacak 'Şimdilik susalım' diyeceksiniz. Biz susarsak siz susmayacaksınız ve bizden hesap soracaksınız. Biz 70'li yıllarda susmadık. Nereden haber gelse hepimiz ruhen bunu hissettik. Sizin taviz vermeyen ahlaki anlayışa sahip olmanız lazım. Kutuplaşmayın. 'O benim gibi düşünmüyor' diye düşünmeyin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ