Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan canlı yayında flaş açıklamalar

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        (Seçim Barajı) Bir Cumhurbaşkanı olarak bunu değerlendirmek durumunda değilim. Benim sadece bildiğim milli iradenin tayin etkisidir. Herkesin milli iradeye saygı duyması gerekir. MHP öncesinde baraj altı kalmıştı. Bunları demokrasilerde hazmetmemiz gerekir. Aşması durumunda aşmaması durumunda hiç bir şey olmaz çok şey olur. Olması gereken milli iradeye saygıdır. Eğer baraj noktasında bazı şeyler konuşuluyorsa biz bunları çok tartıştık. Biz bu noktada 3 öneri getirmiştim. Kaldıki yüzde 10 barajını getiren biz değiliz. Barajın ülkemize katkıları da vardır. Baraj olmasa Türkiye koalisyonlar ülkesi olur.

        Şu anda çözüm süreci devam ediyor. Bu süreçte sadece AK Parti ya da başka partiler yok yanında STK'larda var. Medya da bunun içinde olması lazım. Akademisyenlerin de içinde olması lazım. Ne siyasi Türkçülük yapacağız ne siyasi Türkçülük yapacağız. Milletçe sorumluluk gerektiren bir süreç. Onlar silahı bırakırlar ya da bırakmazlar bu onların sorunu. Bu ülkenin gençleri dağlara kaçmasın istiyoruz.İlgili kurullarla çalışmalarımız yapıyoruz.

        Eğer 400 milletvekili olmazsa yeni anaysa ve başkanlık sistemi tamamen kesip atılmaz. Bakarsınız hiç umulmadık anda iki parti bir araya gelebilir. Beraberce bu işi yapabiliriz derler ve yine olur. Artık 40-50 yıl öncesinin yasalarıyla gidemeyiz.

        Ben buradan CHP'ye MHP'ye gönül veren milletim bunları değerlendirsin. Ben bunları milletime anlatmak zorundayız. Anlatmazsam milletim bana madem biliyordun neden anlatmadın diye soracaktır. İlk meydana çıkan ben değilim. Özal da indi meydana. Meydana çıkmak bizim en doğan tabii hakkımız.

        Ben göreve geldiğimde Başbakanlık'ın lavabosunda 'Kara Fatmalar' dolaşıyordu. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığı'na böyle bir yer yaraşıyor mu? Bir misafir gelse onu oraya mı sokarsınız?. Oraya girdiği zaman onları görse bunları reklam etse ne olur?

        Ben faniyim öleceğim. Yarın ben yokum. Kaçak saray diyerek bir yere varamazsın. Biz bu ülkede her kesimi orada ağırlıyoruz. Bunların derdi acaba biz Cumhurbaşkanı'nı nasıl hırpalarız. Çünkü geçmişte de diğer Cumhurbaşkanlarına aynı oyunu oynadılar. İstedikleri kadar uğraşsınlar her şey her şekilde yasaldır. Ve burası Türk milletinin sarayıdır.

        Sayın Başbakan'ın performansını çok çok iyi buldum. Sadece meydanlarda değil meydanların dışında bir çok programla bu işi götürdü. Hele hele 81 ili dolaşması, bunlar hakikaten çok gayretli ve başarılı bir netice ortaya koyduğunu gösteriyor.

        Mit tırları konusunda adalet yerini bulacak. Bayırbucak Türkmen komutanları dualarını, teşekkürlerini yolluyorlar. Bir kirli algı operasyonunu bunlar paralel yapı ile birlikte yürütüyorlar. Paralel yapı bunu daha önce yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ